Η στιγμή που «σπάει» γέφυρα στην Κίνα- Λόγω των «υψηλών θερμοκρασιών»

Η στιγμή που «σπάει» γέφυρα στην Κίνα- Λόγω των «υψηλών θερμοκρασιών» Facebook Twitter
0

Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που μια γέφυρα στην Κίνα κόπηκε «στα δύο», εν μέσω του καύσωνα που πλήττε πολλές περιοχές της χώρας. 

Η συγκεκριμένη γέφυρα βρίσκεται στην πόλη Quanzhou και «έσπασε» εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το CNN. 

Το τελευταίο διάστημα πολλές πόλεις της Κίνας είναι αντιμέτωπες με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Στην Guangzhou οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να χρησιμοποιούν λιγότερο μεγάλες συσκευές, προκειμένου να μην υπερφορτώνεται το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς η πόλη είναι αντιμέτωπη με τον σφοδρότερο καύσωνα από το 1951. 

Στην Fuzhou, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου για τρεις συνεχείς ημέρες, κάτι που σημειώνεται για πρώτη φορά. Περισσότεροι από 900 εκατομμύρια Κινέζοι- περίπου το 65% του πληθυσμού- ζουν υπό κάποιου είδους προειδοποίηση για τον καύσωνα. 

Από τον Ιούνιο έως τα μέσα Ιουλίου αξιωματούχοι σε όλη την Κίνα έχουν εκδώσει πάνω από 15.000 προειδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες, ανάμεσά τους πάνω από 2.000 που προέβλεπαν ότι το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ. Παράλληλα, 71 μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν καταγράψει τις υψηλότερες θερμοκρασίες από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν. 

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM