Η Σλοβενία ενέκρινε τον γάμο ομοφυλοφίλων- Και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία

Η Σλοβενία ενέκρινε τον γάμο ομοφυλόφιλων- Και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το κοινοβούλιο της Σλοβενίας ενέκρινε τροπολογία που επιτρέπει τον γάμο ομοφυλόφιλων και αναγνωρίζει το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία. 

Πρόκειται για την πρώτη χώρα στην ανατολική Ευρώπη που δίνει στα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Το Συνταγματικό Δικαστήριο ήδη τον Ιούλιο είχε κρίνει πως τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα μπορούσαν νόμιμα να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά. 

Τώρα, επισημοποιήθηκε αυτή η απόφαση με 48 ψήφους υπέρ, 29 κατά και μία αποχή. «Με αυτές τις αλλαγές, απλά δηλώνουμε ότι οι διαφορές δεν πρέπει να ευνοούν τις διακρίσεις. Αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών που θα έπρεπε να είχαμε αναγνωρίσει πριν από πολύ καιρό», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Σίμον Μάλιεβατς, παρουσιάζοντας την τροπολογία στο κοινοβούλιο. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση, το Σλοβένικο Δημοκρατικό Κόμμα, είχε επικρίνει τη δικαστική απόφαση και οργάνωσε αρκετές διαμαρτυρίες. «Η υιοθεσία δεν αφορά τα δικαιώματα ζευγαριών που θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί, αφορά το να βοηθηθούν παιδιά. Ούτε ο καλύτερος πατέρας δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια μητέρα και καμιά μητέρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν πατέρα», υποστήριξε στη Βουλή η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Αλένκα Γεράι. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ