Η Ρωσία θέλει να (ξανα)γίνει διαστημική υπερδύναμη

Η Ρωσία θέλει να (ξανα)γίνει διαστημική υπερδύναμη Facebook Twitter
EPA
0

Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos), προγραμματίζει να εκτοξεύσει 150 δορυφόρους έως το 2025, να δημιουργήσει τον δικό της Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να ξεκινήσει αποστολές στην Σελήνη με διαστημόπλοια νέας γενιάς, για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του δορυφόρου, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Ίγκορ Καμαρόφ.

Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία θέλει να ανανεώσει το δορυφορικό της «σμήνος» έως το 2025, αυξάνοντας τον αριθμό ενεργών δορυφόρων σε τροχιά, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες του ρωσικού συστήματος πλοήγησης Glonass.

Στο μεταξύ, η Ρωσία προγραμματίζει να ολοκληρώσει έως το 2019 τη δεύτερη φάση της κατασκευής του ρωσικού τμήματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και να εντάξει σ' αυτό τρεις νέες κάψουλες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του σχεδιασμού επανδρωμένων διαστημικών αποστολών Γιεβγκένι Μάρκιν.

Η Ρωσία θέλει να (ξανα)γίνει διαστημική υπερδύναμη Facebook Twitter
EPA

«Οι κάψουλες αυτές είναι σχεδιασμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσουν την βάση για την δημιουργία ενός αυτοτελούς ρωσικού διαστημικού σταθμού», διευκρινίζει ο Μάρκιν.

Ο Γιεβγκένι Μικρίν αναφέρθηκε επίσης και στον σχεδιασμό του νέου ρωσικού διαστημοπλοίου «Federatsia» που θα μπορεί να προσγειωθεί στην Σελήνη και να επαναχρησιμοποιηθεί έως και 10 φορές. 

Τα συστήματά της σεληνακάτου θα διασφαλίζουν την άμεση διάσωση του πληρώματος καθ' όλη την διάρκεια της παραμονής του στη Σελήνη, ενώ θα παρέχει και ορισμένες «πολυτέλειες άνεσης» στους Ρώσους εξερευνητές του φυσικού δορυφόρου της Γης. 

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι, σύμφωνα με τον Μικρίν, η εξόρυξη και επεξεργασία του σπάνιου ορυκτού πλούτου της Σελήνης.

Το Federastia θα μπορεί να μεταφέρει στη Σελήνη έως τέσσερις κοσμοναύτες για 30 ημέρες σε τροχιά αυτόνομης πτήσης. 

H κατασκευή του πρώτου «Federatsia» θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2021.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM