Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο

Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο Facebook Twitter
EPA
0

Ρωσικά πολεμικά πλοία, εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr, θα πραγματοποιούν περιπολίες κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους στην Μεσόγειο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της σύσκεψης που είχε στο Σότσι με την στρατιωτική ηγεσία και την ηγεσία της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.


«Κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν προγραμματισθεί 120 αποστολές πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων και, σε σχέση με την υπάρχουσα απειλή επιθέσεων των διεθνών τρομοκρατών στην Συρία και την Μεσόγειο, τα πλοία μας που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr θα πραγματοποιούν μόνιμα περιπολίες» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν, αναφερόμενος στην δραστηριότητα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια τα ζητήματα που αναλαμβάνει να επιλύσει το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας αυξήθηκαν, ενώ διευρύνθηκε γεωγραφικά η παρουσία του -- στην Μεσόγειο , στον Βόρειο Ατλαντικό αλλά και στις θάλασσες της Ασίας και του Ειρηνικού.

Παράλληλα εξήρε την άψογη και μελετημένη δράση των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων κατά την διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία, επισημαίνοντας ότι «τα πλήγματα με πυραύλους κρουζ και η αποτελεσματικότητα της αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε μονάδες και υποδομές των τρομοκρατών.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι ναυτικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις, να αναβαθμισθεί ο ρόλος του πολεμικού στόλου, ώστε να αποτελεί εγγύηση για την πυρηνική αποτροπή, ενώ ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον συντονισμό δράσης του πολεμικού στόλου με τις Στρατιωτικές Διαστημικές δυνάμεις και άλλα τμήματα των ρωσικών Ενόπλων δυνάμεων.


Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα συνεχίσει να εξοπλίζει το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα όπλων, τηλεπικοινωνιών και κατασκοπείας και στόχευσης στο πλαίσιο του κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Οι πύραυλοι Kalibr

Οι πύραυλοι Kalibr έχουν βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων. Με παρόμοιους πυραύλους είναι εξοπλισμένα ρωσικά υποβρύχια, φρεγάτες και άλλα πολεμικά σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.


Οι πύραυλοι Kalibr χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Συρία τον Οκτώβριο του 2015. Τότε από τέσσερα πολεμικά πλοία, που βρισκόντουσαν στην Κασπία Θάλασσα είχαν εκτοξευθεί 26 πύραυλοι . Έκτοτε έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα εναντίον στόχων στην Συρία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαδαγασκάρη: Πώς η έλλειψη νερού μετέτρεψε μια εξέγερση της Gen Z σε στρατιωτικό πραξικόπημα

Διεθνή / Μαδαγασκάρη: Πώς η έλλειψη νερού μετέτρεψε μια εξέγερση της Gen Z σε στρατιωτικό πραξικόπημα

Μια φοιτητική διαμαρτυρία για την έλλειψη νερού στο Πανεπιστήμιο της Ανταναναρίβο εξελίχθηκε σε μαζική εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο της Μαδαγασκάρης, Αντρί Ραζοελίνα
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι έδειξε στον Τραμπ χάρτες με πιθανούς στόχους εντός της Ρωσίας

Διεθνή / Ο Ζελένσκι έδειξε στον Τραμπ χάρτες με πιθανούς στόχους εντός της Ρωσίας

Οι χάρτες περιλαμβάνουν «σημεία πίεσης για τη ρωσική άμυνα και τη στρατιωτική οικονομία που θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν ώστε να αναγκαστεί ο Πούτιν να βάλει τέλος στον πόλεμο»
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: Μπορεί να σώσει τους γιατρούς από burnout;

Διεθνή / Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: Μπορεί να σώσει τους γιατρούς από burnout;

Στη Σύνοδο Υγείας του Βερολίνου αναδείχθηκε η υπερφόρτιση των γιατρών και η ανάγκη χρήσης AI για μείωση της γραφειοκρατίας - Οι ειδικοί τονίζουν ότι η σωστή εφαρμογή και τα ποιοτικά δεδομένα είναι κλειδί για επιτυχία
LIFO NEWSROOM
«Woke σκουπίδια»: Το Πεντάγωνο επιτίθεται στο Netflix για σείρα με θέμα έναν γκέι πεζοναύτη

Διεθνή / «Woke σκουπίδια»: Το Πεντάγωνο επιτίθεται στο Netflix για σειρά με θέμα έναν γκέι πεζοναύτη

«Yπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, ο αμερικανικός στρατός επανέρχεται στην πολεμική του ηθική», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Το παιδί φέρεται να έπαιζε ποδόσφαιρο με φίλους του στην αυλή του σχολείου, όταν είδε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα να πλησιάζουν και άρχισε να τρέχει προς το χωριό Αλ-Ρίχια
LIFO NEWSROOM
Χιλιάδες Βρετανοί μηνύουν την Johnson & Johnson: Το ταλκ με αμίαντο και οι υποθέσεις καρκίνου

Διεθνή / Χιλιάδες Βρετανοί μηνύουν την Johnson & Johnson: Το ταλκ με αμίαντο και οι υποθέσεις καρκίνου

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο διεκδικούν τη Johnson & Johnson, υποστηρίζοντας ότι τα μωρομάντηλα με ταλκ περιείχαν αμίαντο, προκαλώντας καρκίνο και μεσοθηλίωμα
LIFO NEWSROOM
Ο Sam Fender συνεργάζεται με τον Έλτον Τζον στο νέο τραγούδι «Talk to You»

Διεθνή / Ο Sam Fender συνεργάζεται με τον Έλτον Τζον στο νέο τραγούδι «Talk to You»

Δεν μπορούσα να αντισταθώ – ήταν τόσο διασκεδαστικό να το παίξω. Αγαπώ πραγματικά τον Sam· είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια, και είναι απίστευτο να τον βλέπω να εξελίσσεται σε έναν καλλιτέχνη παγκόσμιας κλάσης» δήλωσε ο Έλτον Τζον
LIFO NEWSROOM