Η Ρωσία λέει πως ανακατέλαβε κι άλλο χωριό στο Κουρσκ - Απομένει μόνο ένα που τελεί υπό ουκρανικό έλεγχο

Η Ρωσία λέει πως ανακατέλαβε κι άλλο χωριό στο Κουρσκ - Απομένει μόνο ένα που τελεί υπό ουκρανικό έλεγχο Facebook Twitter
Ρωσική σημαία κυματίζει επάνω από κατεστραμμένο κτίριο στο Κουρσκ - Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο στρατός απώθησε τις ουκρανικές δυνάμεις από ακόμη ένα χωριό, στην περιοχή Κουρσκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το χωριό Ολέσνια, στα σύνορα με την Ουκρανία. «Μονάδες της στρατιωτικής ομάδας "Βόρεια" απελευθέρωσαν το χωριό Ολέσνια στην περιοχή Κουρσκ κατά τη διάρκεια ενεργών επιθετικών επιχειρήσεων", ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Telegram. Το Associated Press δεν κατάφερε να επαληθεύσει άμεσα τον ισχυρισμό του υπουργείου και παράλληλα, δεν υπήρξε άμεση απάντηση από Ουκρανούς αξιωματούχους.

Με την ανάκτηση αυτού του μικρού παραμεθόριου χωριού, παραμένει μονάχα ένα, εκείνο του Γκόρναλ, που τελεί ακόμη υπό ουκρανικό έλεγχο στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Ωστόσο, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, TASS, ανέφερε επικαλούμενο πηγές από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφάλειας, ότι η χώρα εξακολουθεί να αγωνίζεται για να εκδιώξει τις ουκρανικές δυνάμεις από το Γκόρναλ, περίπου επτά μίλια (11 χιλιόμετρα) νότια της Ολέσνια. «Ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη εκδιώξει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από το Γκόρναλ ... προκειμένου να απελευθερώσει πλήρως την περιοχή, Κουρσκ. Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στον οικισμό», ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν τον Αύγουστο του 2024 μία επίθεση σε αυτήν την παραμεθόριο περιοχή, αιφνιδιάζοντας τα ρωσικά στρατεύματα και καταλαμβάνοντας περισσότερα από 1000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Ρώσοι στρατιώτες, που επιχειρούν έκτοτε να τους απομακρύνουν, ανακατέλαβαν μεγάλα τμήματα στην περιοχή τον μήνα Μάρτιο, απωθώντας τους Ουκρανούς κυρίως από τη μικρή πόλη Σούντζα, την κύρια βάση των επιχειρήσεών τους σε αυτήν τη ζώνη.

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM