Η πρώτη φωτογραφία από τη δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα

Η πρώτη φωτογραφία από τη δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Facebook Twitter
0

H εφημερίδα Χουριέτ δημοσίευσε φωτογραφία του πρέσβη της Ρωσίας να βρίσκεται πεσμένος στο πάτωμα έκθεσης στην Άγκυρα, πυροβολημένος από άγνωστο. 

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά αγνώστου στην Άγκυρα και διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.


Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hürriyet στο Διαδίκτυο, ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας για τη Ρωσία σε μια γκαλερί στην Άγκυρα.


Κατά τη Χουριέτ, η ρωσική πρεσβεία εκτίμησε πως πρόκειται για μια επίθεση που διέπραξε ισλαμιστής.

(Φωτογραφίες του πρέσβη λίγο πριν την επίθεση εναντίον του, ενώ μιλούσε στα εγκαίνια της έκθεσης "Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων)


Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.


Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες από τα πυρά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε η επίθεση και πρόσθεσε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε επικοινωνία με την Άγκυρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM