Η πρώτη επίθεση της Ουκρανίας σε στρατιώτες της Βόρειας Κορέας

Η πρώτη επίθεση της Ουκρανίας σε στρατιώτες της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
Στρατιώτες της Βόρειας Κορέας / φωτ. αρχείου: KCNA
0

Η Ουκρανία είπε ότι στα πεδία μάχης του πολέμου διεξήχθη η πρώτη μάχη μεταξύ των στρατευμάτων του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με στρατιώτες τους οποίους έστειλε η Βόρεια Κορέα προς ενίσχυση των δυνάμεων του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Κουρσκ της Ρωσίας, μια κίνηση που οι δυτικοί εταίροι έχουν χαρακτηρίσει κλιμάκωση του πολέμου.

«Οι πρώτοι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας έχουν ήδη δεχτεί πυρά στην περιοχή του Κουρσκ», δήλωσε τη Δευτέρα στο Telegram ο Άντριι Κοβαλένκο, επικεφαλής του σώματος κατά της παραπληροφόρησης στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε νωρίς τη Δευτέρα με τους ανώτατους στρατιωτικούς του αξιωματούχους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην επιχείρηση στο Κουρσκ καθώς και στην κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο, σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram.

Η Ρωσία έχει εντείνει την προσπάθεια να απομακρύνει τις ουκρανικές δυνάμεις από το Κουρσκ, περιοχές τις οποίες κατέλαβαν οι δυνάμεις του Κιέβου σε μια αιφνιδιαστική εισβολή τον Αύγουστο. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης επιταχύνει την προέλασή τους στα ανατολικά της Ουκρανίας. Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα δήλωσε την Κυριακή ότι τα στρατεύματά του απέκρουσαν αντεπιθέσεις στο Κουρσκ περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη Σούτζα, έναν σημαντικό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου που εξακολουθεί να κατέχει η Ουκρανία.

«Εργαζόμαστε και θα καταστρέψουμε τους Ρώσους, τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες και οποιονδήποτε θα απειλήσει την Ουκρανία», δήλωσε ο γενικός στρατιωτικός διοικητής του Ζελένσκι, Ολεξάντρ Σίρσκι, μετά τη συνάντηση στο κανάλι του στο Telegram.

Η Βόρεια Κορέα απέστειλε περίπου 10.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων, στη Ρωσία, μια κίνηση που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε «σημαντική κλιμάκωση ». Η εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ έχει ανησυχήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης, με το απομονωμένη κομμουνιστική χώρα να δεσμεύεται να σταθεί στο πλευρό της Ρωσίας «μέχρι την ημέρα της νίκης».

Ο Ζελένσκι είπε στη συνάντηση της Δευτέρας ότι αυξάνονται οι αποστολές στρατιωτικού υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται και βλήματα πυροβολικού και είπε στον υπουργό Άμυνας του να ενισχύσει την παραγωγή drone. Ο Ουκρανός ηγέτης επέκρινε τους δυτικούς συμμάχους του για καθυστερήσεις στην αποστολή όπλων και για το ότι δεν επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα της Ράφα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του σώματος του 24χρονου πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομάδων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού
THE LIFO TEAM
Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM