Η πρώτη επίθεση της Ουκρανίας σε στρατιώτες της Βόρειας Κορέας

Η πρώτη επίθεση της Ουκρανίας σε στρατιώτες της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
Στρατιώτες της Βόρειας Κορέας / φωτ. αρχείου: KCNA
0

Η Ουκρανία είπε ότι στα πεδία μάχης του πολέμου διεξήχθη η πρώτη μάχη μεταξύ των στρατευμάτων του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με στρατιώτες τους οποίους έστειλε η Βόρεια Κορέα προς ενίσχυση των δυνάμεων του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Κουρσκ της Ρωσίας, μια κίνηση που οι δυτικοί εταίροι έχουν χαρακτηρίσει κλιμάκωση του πολέμου.

«Οι πρώτοι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας έχουν ήδη δεχτεί πυρά στην περιοχή του Κουρσκ», δήλωσε τη Δευτέρα στο Telegram ο Άντριι Κοβαλένκο, επικεφαλής του σώματος κατά της παραπληροφόρησης στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε νωρίς τη Δευτέρα με τους ανώτατους στρατιωτικούς του αξιωματούχους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην επιχείρηση στο Κουρσκ καθώς και στην κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο, σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram.

Η Ρωσία έχει εντείνει την προσπάθεια να απομακρύνει τις ουκρανικές δυνάμεις από το Κουρσκ, περιοχές τις οποίες κατέλαβαν οι δυνάμεις του Κιέβου σε μια αιφνιδιαστική εισβολή τον Αύγουστο. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης επιταχύνει την προέλασή τους στα ανατολικά της Ουκρανίας. Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα δήλωσε την Κυριακή ότι τα στρατεύματά του απέκρουσαν αντεπιθέσεις στο Κουρσκ περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη Σούτζα, έναν σημαντικό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου που εξακολουθεί να κατέχει η Ουκρανία.

«Εργαζόμαστε και θα καταστρέψουμε τους Ρώσους, τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες και οποιονδήποτε θα απειλήσει την Ουκρανία», δήλωσε ο γενικός στρατιωτικός διοικητής του Ζελένσκι, Ολεξάντρ Σίρσκι, μετά τη συνάντηση στο κανάλι του στο Telegram.

Η Βόρεια Κορέα απέστειλε περίπου 10.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων, στη Ρωσία, μια κίνηση που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε «σημαντική κλιμάκωση ». Η εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ έχει ανησυχήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης, με το απομονωμένη κομμουνιστική χώρα να δεσμεύεται να σταθεί στο πλευρό της Ρωσίας «μέχρι την ημέρα της νίκης».

Ο Ζελένσκι είπε στη συνάντηση της Δευτέρας ότι αυξάνονται οι αποστολές στρατιωτικού υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται και βλήματα πυροβολικού και είπε στον υπουργό Άμυνας του να ενισχύσει την παραγωγή drone. Ο Ουκρανός ηγέτης επέκρινε τους δυτικούς συμμάχους του για καθυστερήσεις στην αποστολή όπλων και για το ότι δεν επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM