Η πολιτεία της Βιρτζίνια νομιμοποιεί τη χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Η πολιτεία της Βιρτζίνια νομιμοποιεί την χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς Facebook Twitter
Pixabay
0

Το δημοκρατικά ελεγχόμενο νομοθετικό σώμα της Βιρτζίνια ψήφισε νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την κατοχή μικρών ποσοτήτων μαριχουάνας την Τετάρτη, καθιστώντας την 16η πολιτεία που κάνει αυτό το βήμα.

Σύμφωνα με το νέο νόμο της Βιρτζίνια, οι ενήλικες, 21 ετών και άνω μπορούν να έχουν ως και 28 γραμμάρια μαριχουάνας για προσωπική χρήση, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου.

Επίσης, θα μπορούν να καλλιεργούν τέσσερα φυτά ανά νοικοκυριό.

Ωστόσο παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση χρήση μαριχουάνας δημοσίως.

Αρχικά, ο νόμος θα ίσχυε από την 1η Ιανουαρίου 2024 αλλά ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης Ralph Northam, πρότεινε να επισπευσθεί η ημερομηνία, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν λάθος να συνεχίσουν να τιμωρούνται άνθρωποι για κατοχή ναρκωτικών, κάτι το οποίο θα ήταν σύντομα νόμιμο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι εξέφρασαν μια σειρά αντιρρήσεων σχετικά με αυτό που χαρακτήρισαν ως ένα δύσκολο, νομοσχέδιο περίπου 300 σελίδων.

Ο αρχηγός της μειοψηφίας της Γερουσίας Tommy Norment αμφισβήτησε ακόμη και τα κίνητρα του Northam σε αυτή την απόφαση.

Οι άδεις για την παραγωγή και την πώληση μαριχουάνας θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουλίου 2024.

H πολιτεία της Βιρτζίνια γίνεται η 16 πολιτεία στις ΗΠΑ που επιτρέπει τη χρήση και κατοχή μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς και η πρώτη πολιτεία του Νότου, που περνά τέτοιον νόμο.

Με πληροφόιρες του NBCNews/NPRNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM