Η Πιονγιάνγκ προειδοποιεί τους νέους να μην χρησιμοποιούν την αργκό της Νότιας Κορέας

Η Πιονγιάνγκ προειδοποιεί τους νέους να μη χρησιμοποιούν την αργκό της Νότιας Κορέας Facebook Twitter
0

Τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας προέτρεψαν τους νέους να μην χρησιμοποιούν την αργκό της Νότιας Κορέας και τους κάλεσαν να μιλούν τη διάλεκτο της Πιονγιάνγκ. 

Επίσης, υπήρξαν νέες προειδοποιήσεις από την επίσημη εφημερίδα της Βόρειας Κορέας, ενάντια στην υιοθέτηση μόδας, χτενισμάτων ή μουσικής από τη Νότια Κορέα. 

Αυτά είναι μέρος ενός σαρωτικού νέου νόμου που επιδιώκει να ξεριζώσει οποιουδήποτε είδους ξένη επιρροή, ενώ προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για όσους τον παραβιάζουν, καθώς σύμφωνα με το ΒΒC μπορεί να είναι αντιμέτωποι με φυλάκιση ή ακόμη και εκτέλεση. 

Η εφημερίδα Rodong Sinmun προειδοποίησε τους millenials για τους κινδύνους σε περίπτωση που ακολουθούν την ποπ κουλτούρα της Νότιας Κορέας. «Η ιδεολογική και πολιτιστική διείσδυση, υπό την ταμπέλα της μπουρζουαζίας είναι ακόμη πιο επικίνδυνη και από εχθρούς που παίρνουν όπλα», ανέφερε το δημοσίευμα. 

Επίσης, τόνισε ότι η κορεατική διάλεκτος της Πιονγιάνγκ είναι ανώτερη και ότι οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να τη χρησιμοποιούν σωστά. 

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας θεωρεί απειλή τις ξένες επιρροές. Πρόσφατα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε την K-pop «μοχθηρό καρκίνο», που διαφθείρει τους νέους της χώρας του. 

Ο Γιανγκ Μου-τζιν, καθηγητής πανεπιστημίου, δήλωσε στην Korea Herald ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «γνωρίζει καλά ότι η K-pop ή η δυτική κουλτούρα μπορεί εύκολα να διεισδύσει στη νέα γενιά και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σοσιαλιστικό σύστημά του». Οπότε, ξεριζώνοντας αυτά τα στοιχεία «προσπαθεί να αποτρέψει περαιτέρω μελλοντικά προβλήματα».  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζοχράν Μαμντάνι: Ο «αυτοαπασχολούμενος ράπερ» που διεκδικεί τη δημαρχία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μαμντάνι ή «αυτοαπασχολούμενος ράπερ»: Η καλλιτεχνική ταυτότητα του μεγάλου φαβορί για τη δημαρχία στη Νέα Υόρκη

Ο πιθανός επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης που κάποτε ράπαρε για την κοινή του καταγωγή «με ένα τσαπάτι» - Η σχέση του με την Τέχνη και οι συνεργασίες του
LIFO NEWSROOM
Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Διεθνή / Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, γυναίκες στρατιώτες συνεχίζουν να υπηρετούν ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη τους, αντιμετωπίζοντας κινδύνους, έλλειψη υποστήριξης και σεξισμό, για το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως όλα δείχνουν παίρνει τον ρόλο του ως πατέρας του μελλοντικού βασιλιά τόσο σοβαρά, όσο και τον ρόλο του ως μελλοντικός βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Διεθνή / Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Η κυβέρνηση Ζελένσκι χαλαρώνει τον κανόνα που απαγόρευε την έξοδο ανδρών από την Ουκρανία - Τι ισχύει για τους 18-22 ετών, οι ανησυχίες για τη μετανάστευση νέων και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση
LIFO NEWSROOM