Η Πενσιλβάνια αφαιρεί την λέξη «ομοφυλοφιλία» από τoν ποινικό κώδικα

Η Πενσιλβάνια αφαιρεί την λέξη «ομοφυλοφιλία« από την ποινικό κώδικα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι αρχές της Πενσιλβάνια ψήφισαν ομόφωνα την αφαίρεση της λέξης «ομοφυλοφιλία» από τον ορισμό των απαγορευμένων σεξουαλικών πράξεων, που εντάσσονται στον ποινικό κώδικα της πολιτείας.

Οι πολιτειακοί βουλευτές ενέκριναν το νομοσχέδιο 2125 της Βουλής (HB 2125) με ψήφους 198-0. Το νομοσχέδιο κατευθύνεται τώρα στη Γερουσία της Πενσιλβάνια.

Ο νόμος της πολιτείας της Πενσιλβάνια ορίζει επί του παρόντος τη σεξουαλική δραστηριότητα, υπό τον όρο «πορνεία», ώστε να περιλαμβάνει «ομοφυλοφιλικές και άλλες παρεκκλίνουσες σεξουαλικές σχέσεις», όπως ανέφερε το Associated Press.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο νέος ορισμός περιλαμβάνει «σεξουαλική επαφή και παρεκκλίνουσα σεξουαλική επαφή και κάθε επαφή με τα σεξουαλικά ή άλλα οικεία μέρη ενός ατόμου με σκοπό την ικανοποίηση της σεξουαλικής επιθυμίας οποιουδήποτε ατόμου».

Το νομοσχέδιο θα διαγράψει επίσης εντελώς την λέξη «ομοφυλοφιλία» από τον ορισμό της πολιτείας για τη σεξουαλική συμπεριφορά, σε σχετική ενότητα για το «άσεμνο και άλλο σεξουαλικό περιεχόμενο».

Ο εκπρόσωπος της πολιτείας Malcolm Kenyatta, ο οποίος παντρεύτηκε τον σύντροφό του τον Φεβρουάριο, είπε ότι ο υφιστάμενος νόμος της πολιτείας αφήνει τους κατοίκους της Πενσιλβάνια ευάλωτους στο να χάσουν τα σπίτια, τις δουλειές ή τα προς το ζην «απλά λόγω του ποιοι είναι και ποιον αγαπούν».

«Ελπίζω ότι έχουμε τις ίδιες ψήφους για την κατοχύρωση της προστασίας κατά των διακρίσεων, κάτι που χρειαζόμαστε οπωσδήποτε να κάνουμε», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, Dan Frankel χαρακτήρισε «σκληρή και παράλογη» την γλώσσα του τρέχοντος νόμου και κάλεσε τα μέλη να προωθήσουν περαιτέρω νομοθεσία κατά των διακρίσεων.

«Σε αυτή τη γενική συνέλευση, δυστυχώς, είναι τεράστιο ζήτημα να συμφωνούμε ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν πρέπει να είναι παράνομο», είπε ο Frankel.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα οι γερουσιαστές της Πενσιλβάνια προωθούν  σκληρή νομοθεσία που θα απαγορεύει στους τρανς μαθητές να συμμετέχουν πλήρως σε σχολικές αθλητικές ομάδες, αντίστοιχες της ταυτότητας του φύλου τους.

Η Γερουσία της Πενσιλβάνια ενέκρινε το νομοσχέδιο 1191 (SB 1191) την Τρίτη με ψήφους 30-20, περνώντας το στη Βουλή. Ένα άλλο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των τρανς αθλημάτων είχε εγκριθεί τον Απρίλιο από τη Βουλή.

Με πληροφορίες του PinkNews/AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ