Η Πελόζι ανακοίνωσε έρευνα της Βουλής για τον Τραμπ με το ερώτημα της «παραπομπής» για την υπόθεση της Ουκρανίας Facebook Twitter

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει σε μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της «παραπομπής», δήλωσε απόψε η πρόεδρος του σώματος Νάνσι Πελόζι.

Νωρίτερα, η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητείται να υποβληθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου –τόσο σε εκείνη της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και σε εκείνη της Γερουσίας– η καταγγελία που έκανε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τον Ιούλιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του να στηρίξουν αυτό το ψήφισμα.

«Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια νομικά έγκυρη ή σοβαρή αιτία» να προβάλει κανείς αντιρρήσεις, είπε ο Τσακ Σούμερ, υποστηρίζοντας ότι ο μοναδικός λόγος θα ήταν "να προστατευθεί ο πρόεδρος από την απόδοση ευθυνών".

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του

Διεθνή / ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τα 60 δισ. δολάρια στο Κίεβο - Εκτός της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, το νομοσχέδιο προβλέπει νέους περιορισμούς στο TikTok