Η Πελόζι ανακοίνωσε έρευνα της Βουλής για τον Τραμπ με το ερώτημα της «παραπομπής» για την υπόθεση της Ουκρανίας

Η Πελόζι ανακοίνωσε έρευνα της Βουλής για τον Τραμπ με το ερώτημα της «παραπομπής» για την υπόθεση της Ουκρανίας Facebook Twitter
1

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει σε μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της «παραπομπής», δήλωσε απόψε η πρόεδρος του σώματος Νάνσι Πελόζι. 

 Νωρίτερα, η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητείται να υποβληθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου –τόσο σε εκείνη της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και σε εκείνη της Γερουσίας– η καταγγελία που έκανε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τον Ιούλιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του να στηρίξουν αυτό το ψήφισμα.

«Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια νομικά έγκυρη ή σοβαρή αιτία» να προβάλει κανείς αντιρρήσεις, είπε ο Τσακ Σούμερ, υποστηρίζοντας ότι ο μοναδικός λόγος θα ήταν "να προστατευθεί ο πρόεδρος από την απόδοση ευθυνών".

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM