Η Ολλανδία απαγορεύει το αέριο γέλιου

Μπαλόνι εισπνοή Facebook Twitter
Φωτ: Furkan Dokuzlar on Unsplash
0

Να απαγορεύσει το αέριο γέλιου ετοιμάζεται η ολλανδική κυβέρνηση, εν μέσω ανησυχιών για τους κινδύνους για την υγεία του αυξανόμενου αριθμού νέων που το χρησιμοποιούν.

Η απαγόρευση του υποξειδίου του αζώτου αρχίζει τον Ιανουάριο και καθιστά παράνομη την αγορά, την πώληση ή την κατοχή του αερίου. Ωστόσο, οι αρχές λένε ότι μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς και στη βιομηχανία τροφίμων.

Η ολλανδική κυβέρνηση ελπίζει η απαγόρευση να μειώσει τον τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκεται το αέριο γέλιου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης της οδικής ασφάλειας TeamAlert, το αέριο γέλιου διαδραμάτισε ρόλο σε 1.800 ατυχήματα στην Ολλανδία τα τελευταία τρία χρόνια.

«Σχεδόν δύο την ημέρα, αριθμοί που πραγματικά μας σόκαραν», δήλωσε η Maartje Oosterink της TeamAlert στην εφημερίδα AD νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το αέριο πωλείται ως επί το πλείστον σε μικρά μεταλλικά δοχεία, τα οποία αδειάζουν σε μπαλόνια πριν από την εισπνοή του. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Trimbos, πάνω από το 37% των Ολλανδών που πηγαίνουν σε πάρτι χρησιμοποιούν σε τακτική βάση αέριο γέλιου - κυρίως νέοι.

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει το κατασταλτικού τύπου φάρμακο στον εγκέφαλο και την αντίδραση του οργανισμού. Η τακτική χρήση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιταμινών που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη νευρική βλάβη και μόνιμη παράλυση.

Με πληροφορίες BBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ