Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι δεν θέλει στη χώρα τον Τούρκο αντιπρόεδρο

Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι δεν θέλει στη χώρα τον Τούρκο αντιπρόεδρο Facebook Twitter
0

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές δεν είναι ευπρόσδεκτος να ταξιδέψει στην Ολλανδία για μια εκδήλωση Τούρκων μεταναστών στη χώρα με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.


Σε ανακοίνωσή του το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η παρουσία του Τουρκές ή άλλου μέλους τους τουρκικής κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητη «με δεδομένη την κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας».
Αξιωματικοί του στρατού προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρυσι τον Ιούλιο σε μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει τους Ευρωπαίους εταίρους του ότι δεν εξέφρασαν επαρκή στήριξη προς την κυβέρνησή του αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.


Λίγο πριν τις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας είχε κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα Τούρκους υπουργούς που προσπάθησαν να μεταβούν στην Ολλανδία για να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία μεταξύ των Τούρκων μεταναστών για το δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Απρίλιο στην Τουρκία.
Η σημερινή απόφαση είναι «φυσική συνέπεια» των γεγονότων του Μαρτίου, τονίζεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM