Η ντροπή των φυλακών της Αριζόνα: τιμωρώντας τις κρατούμενες με τον πιο ανήθικο τρόπο

0

Στις πολιτειακές γυναικείες φυλακές της Αριζόνα η ντροπή έχει αριθμό και είδος και χτυπά μια φορά τον μήνα: κάθε κρατούμενη έχει πρόσβαση σε μόνο 12 σερβιέτες τον μήνα και το τι θα κάνει με την περίοδο της, όταν τελειώσουν τα είδη πρώτης ανάγκης στα οποία της επιτρέπεται πρόσβαση είναι δικό της ζήτημα. 

«Να στέκεσαι μπροστά σε άντρα σωφρονιστικό υπάλληλο, στην πιο δύσκολη στιγμή του μήνα για 'σένα και το σώμα σου και να τον ικετεύεις γι' αυτό στο οποίο θα έπρεπε να έχεις εξαρχής πρόσβαση και να σου το αρνείται. Να κάτι φρικτό», αποκαλύπτει πρώην κρατούμενη των φυλακών Perryville. 

Η υπόθεση των κρατουμένων έφτασε μέχρι το πολιτειακό δικαστήριο, όπου ακούστηκαν σκηνικά ντροπής: κάθε μήνα στις φυλακισμένες παρέχονται 12 κακής ποιότητας λεπτές σερβιέτες, όχι ταμπόν και όχι περισσότερο χαρτί υγείας ή καθαριστικά μαντήλια. Η εργασία στις φυλακές της Αριζόνα αμείβεται με 15 σεντς την ώρα.

Έτσι αν μια κρατούμενη θέλει να αγοράσει 1 πακέτο κακής ποιότητας σερβιέτες των τριών δολαρίων θα πρέπει να εργάζεται για 21 ώρες  και αυτό είναι όλο στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση. Όταν ζητήθηκε να ενεργοποιηθεί η τροπολογία ΗΒ2222, βάσει της οποίας οι κρατούμενες θα μπορούν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε προϊόντα υγιεινής, η σύνθεση του δικαστηρίου αποτελείτο από 9 άντρες.

Ακόμη και ο πρόεδρος θεώρησε σχεδόν άβολο το γεγονός ότι θα έπρεπε να συζητηθεί ένα τέτοιο ζήτημα. Το νομοσχέδιο μπλοκαρίστηκε και τελικά δεν πέρασε, όμως, στα social media είχε ήδη ξεκινήσει καμπάνια με το hashtag #LetItFlow και θυμωμένες χρήστριες να στέλνουν στους ανθρώπους της επιτροπής πακέτα από σερβιέτες και ταμπόν. 

Η καμπάνια είχε αποτέλεσμα, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των σερβιετών που κάθε φυλακισμένη μπορεί να έχει στη διάθεση της στις φυλακές της Αριζόνα (36 και μάλιστα καλής ποιότητας), ενώ το παράδειγμα αυτού του σωφρονιστικού καταστήματος έχει ανοίξει και πάλι τη συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών στην υγιεινή, ειδικά εκείνες τις μέρες του μήνα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM