Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι απαγορεύονται τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς και ορισμένα μαθήματα μουσικής, μεταξύ των νέων μέτρων κατά του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι οι δημόσιες σάουνες και ορισμένα καφέ πρέπει επίσης να κλείσουν μετά την αύξηση των μολύνσεων, με τον ταχύτερο ρυθμό από τις πρώτες μέρες της πανδημίας.

 

Η Νότια Κορέα σημείωσε μία από τις αξιοσημείωτες επιτυχίες παγκοσμίως στον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, αλλά οι αυξήσεις στις λοιμώξεις επανεμφανίστηκαν με ραγδαίους ρυθμούς, προκαλώντας ανησυχία στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

 

Οι αρχές ανέφεραν 450 νέες μολύνσεις την Κυριακή, αφού καταγράφηκαν περισσότερα από 500 κρούσματα για τρεις συνεχόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας.

 

Αυτό που οι αρχές αποκαλούν ένα τρίτο κύμα λοιμώξεων εξαπλώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων μηνών, λόγω των εστιών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μία δημόσια σάουνα, ένα γυμνάσιο και εκκλησίες.

 

Ο πρωθυπουργός Chung Sye-kyun δήλωσε ότι θα υπάρξουν μέτρα σε συγκεντρώσεις και δραστηριότητες που θεωρούνται επιρρεπείς στη μετάδοση ιών, ειδικά στην πρωτεύουσα Σεούλ και τις γύρω αστικές περιοχές.

 

«Οι εκδηλώσεις στο τέλος του έτους και τα πάρτι που διοργανώνονται από ξενοδοχεία, αίθουσες, ξενώνες και άλλες εγκαταστάσεις διαμονής θα απαγορευθούν εντελώς», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ενημέρωση μετά από συνάντηση με αξιωματούχους υγείας.

 

Θα απαγορευτούν επίσης οι σάουνες και τα ατμόλουτρα καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος μαζικής λοίμωξης, όπως και η διδασκαλία μουσικών οργάνων και τραγουδιού, είπε.

 

Για την υπόλοιπη χώρα, οι κανόνες κοινωνικής απόστασης θα ενισχυθούν επίσης από την Τρίτη.

 

«Η εκτίμησή μας είναι ότι χρειαζόμαστε το τρίτο ταμείο στήριξης. Η κυβέρνηση θα καταλήξει για τις επόμενες κινήσεις, μετά από συζήτηση και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης» κατέληξε.

 

Με πληροφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr