Η Νέα Ζηλανδία σχεδιάζει να φορολογήσει το ρέψιμο των αγελάδων

Η Νέα Ζηλανδία σχεδιάζει να φορολογήσει το ρέψιμο των αγελάδων Facebook Twitter
Φωτ.: PIXABAY
0

Νομοσχέδιο το οποίο έχει στόχο να φορολογήσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από την κτηνοτροφία ανακοίνωσαν οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κύρια πηγή τους για τη χώρα: το ρέψιμο των προβάτων και των βοοειδών.

Αν υιοθετηθεί το νομοσχέδιο, η Νέα Ζηλανδία, η μεγαλύτερη εξαγωγός κτηνοτροφικών προϊόντων, θα γίνει η πρώτη χώρα που θα αναγκάσει τους κτηνοτρόφους να πληρώνουν για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου από τα ζώα που εκτρέφουν, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σχεδόν το ήμισυ των αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται στη Νέα Ζηλανδία προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία, όμως μέχρι τώρα αυτές αποκλείονταν από το σύστημα εμπορίας των εκπομπών, προκαλώντας επικρίσεις.

Βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο κατήρτισε η κυβέρνηση σε συνεργασία με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, οι τελευταίοι θα πρέπει να πληρώνουν για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το 2025.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να μειώσουμε το ποσοστό του μεθανίου που εκλύουμε στην ατμόσφαιρα και ότι ένα αποτελεσματικό σύστημα κοστολόγησης των εκπομπών που προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία αποτελεί βασικό παράγοντα για να το πετύχουμε», δήλωσε ο Τζέιμς Σο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής.

Το νομοσχέδιο προβλέπει κίνητρα για τους κτηνοτρόφους που μειώνουν τις εκπομπές μέσω πρόσθετων τροφίμων. Τα έσοδα από τη φορολόγηση αυτή θα επενδυθούν στην έρευνα, την ανάπτυξη και τις υπηρεσίες συμβουλών για τους κτηνοτρόφους.

Η τελική απόφαση για το νομοσχέδιο αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM