Η Νέα Υόρκη ανοίγει ξανά γήπεδα και μεγάλες αίθουσες ψυχαγωγίας

Η Νέα Υόρκη ανοίγει ξανά γήπεδα και μεγάλες αίθουσες ψυχαγωγίας Facebook Twitter
EPA/JASON SZENES
0

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι αίθουσες ψυχαγωγίας και στάδια θα επαναλειτουργήσουν από τις 23 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά αφότου έκλεισαν πριν από ένα χρόνο, αλλά μόνο στο 10% της χωρητικότητάς τους.

Το όριο του 10% εφαρμόζεται στις αίθουσες και τα γήπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 10.000 θεατές, διευκρίνισε ο Άντριου Κουόμο. Δεν έδωσε ωστόσο καμία άλλη πληροφορία για τους μικρότερους χώρους που, συμπερασματικά, θα παραμείνουν κλειστοί.

Για να παρακολουθήσουν κάποια παράσταση ή έναν αγώνα οι θεατές θα πρέπει να επιδεικνύουν στην είσοδο αρνητικό μοριακό τεστ για κορωνοϊό, που να έχει γίνει εντός των τελευταίων 72 ωρών. Επίσης, όλοι θα θερμομετρούνται. Αφού μπουν στον χώρο, θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Ο πρώτος χώρος που θα ανοίξει θα είναι το Barclays Center, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 17.700 θεατές, όταν πρόκειται για αγώνες μπάσκετ. Από τις 23 Φεβρουαρίου, η ομάδα των Μπρούκλιν Νετς του NBA θα μπορεί να δεχτεί κοινό για τον αγώνα με τους Σακραμέντο Κινγκς. Οι Νετς έχουν παίξει πολλές φορές φέτος στο Barclays Center, πάντα χωρίς θεατές. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν μπροστά στο κοινό τους, μετά από 352 ημέρες.

Για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ο Άντριου Κουόμο είχε απαγορεύσει από τις 12 Μαρτίου όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες συγκεντρώνονται πάνω από 500 άτομα. Η απαγόρευση επεκτάθηκε γρήγορα σε όλα τα θεάματα και τους αγώνες.

Πολλές άλλες Πολιτείες έχουν ήδη επιτρέψει την επαναλειτουργία μεγάλων αιθουσών και σταδίων, όπως η Φλόριντα όπου την Κυριακή διεξήχθη το Super Bowl, ενώπιον 25.000 θεατών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM