Η νέα τάση που κατακτά το Παρίσι - Σχεδόν 4 εκατ. Γάλλοι δηλώνουν γυμνιστές

Γυμνισμός: Η νέα τάση που κατακτά το Παρίσι - Σχεδόν 4 εκατ. Γάλλοι δηλώνουν γυμνιστές Facebook Twitter
φωτ.: Pixabay
0

Ο γυμνισμός στο Παρίσι είναι κρυμμένος μέσα στο πράσινο του Bois de Vincennes, ανάμεσα σε ιππικό κέντρο και ορνιθολογική αποικία.

Μια διακριτική πινακίδα προειδοποιεί τους περαστικούς ότι εισέρχονται σε χώρο γυμνιστών, όπου περίπου 50 άτομα απολαμβάνουν τη γαλήνη, μακριά από φωτογραφίες και voyeurism. Το πάρκο, που άνοιξε το 2017 από τον Δήμο Παρισιού, φιλοξενεί έως και 600 άτομα τις ηλιόλουστες μέρες. Ο Yves-Ferdinand Bouvier, μέλος του συλλόγου Collectif Naturiste Urbain που διαχειρίζεται εθελοντικά το χώρο, εξηγεί πως εκτός από το απλό χαλάρωμα, οργανώνονται και δραστηριότητες όπως εργαστήρια μαντείας, χορού και γραφής, φέρνοντας τον γυμνισμό στην καρδιά της πόλης.

Η δημοτικότητα του γυμνισμού στη Γαλλία ανανεώνεται, με 3,7 εκατομμύρια Γάλλους ηλικίας 18-75 ετών να δηλώνουν ότι επισκέπτονται συχνά ή περιστασιακά γυμνιστικά κέντρα, αριθμός αυξημένος κατά 1,2 εκατομμύρια σε μια δεκαετία. Ιδιαίτερα οι νέοι δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον, με το 32% των 18-24 ετών και το 37% των 25-34 ετών να έχουν δοκιμάσει γυμνισμό, ποσοστά που ξεπερνούν κατά 15 μονάδες τη γενιά των γονιών τους.

Ο γυμνισμός αποκτά σύγχρονη όψη με εκδηλώσεις σε μουσεία, όπως η έκθεση Hyperréalisme στο Παρίσι και τα «Paradis naturistes» στη Μασσαλία, όπου εκατοντάδες επισκέπτες συμμετείχαν γυμνοί. Παράλληλα, νέες μορφές ψυχαγωγίας, όπως νυχτερινά πάρτι, τουρνουά beach volley και μουσικές συναυλίες με γυμνούς καλλιτέχνες, ανανεώνουν το κίνημα. Η τραγουδίστρια Céline Tissier, που εμφανίζεται γυμνή στα live της, επισημαίνει πως ο γυμνισμός δεν περιορίζεται πια στην παραλία αλλά επεκτείνεται σε ποικίλες κοινωνικές δραστηριότητες.

Παρά την αύξηση της αποδοχής, ο γυμνισμός εξακολουθεί να έχει επικριτές, όπως αποδεικνύει μια παλαιότερη αντιπαράθεση με μέλος της ορνιθολογικής αποικίας στο Bois de Vincennes. Ωστόσο, το κίνημα συνεχίζει να αναπτύσσεται, προσαρμόζοντας τις δραστηριότητές του στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και προσελκύοντας όλο και περισσότερους νέους.

Με πληροφορίες από Le Figaro

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM