ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η Νάπολη βυθισμένη στη βία και το έγκλημα

Η Νάπολη βυθισμένη στη βία και το έγκλημα Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αποστέλλει άλλους 250 στρατιωτικούς στη Νάπολη, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπιστεί η έξαρση της βίας στην πόλη, η οποία μαστίζεται από ένα κύμα εγκλημάτων.


Η αστυνομία αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες στις προσπάθειές της να επιβάλει την τάξη στην περιοχή της Νάπολης: ήδη 12 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί φέτος, σε ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων που αποδίδονται σε έναν πόλεμο συμμοριών για επιρροή.


«Από σήμερα, 250 στρατιώτες θα λάβουν μέρος σε επιχειρήσεις μεγάλης εμβέλειας στη Νάπολη», υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο.


Περίπου 900 στρατιώτες έχουν ήδη αναπτυχθεί και συμμετέχουν σε επιχειρήσεις για την επιβολή της τάξης στη Νάπολη, αλλά τοπικοί αξιωματούχοι ζητούσαν τις τελευταίες ημέρες περισσότερη βοήθεια μετά το κύμα δολοφονιών — καταγράφηκαν από τις αρχές τρεις μόνο την περασμένη εβδομάδα.


Ο Αλφάνο διευκρίνισε ότι η αποστολή των στρατιωτικών που θα αναπτυχθούν ως ενισχύσεις θα είναι να πατάξουν τον πόλεμο των συμμοριών και την εντεινόμενη εγκληματικότητα.


Δικαστικοί στη Νάπολη λένε ότι η έξαρση της βίας εν μέρει οφείλεται στην επιτυχή εκστρατεία καταπολέμησης της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος και τις συλλήψεις των γηραιότερων, εδραιωμένων «αφεντικών» της Καμόρας. Η εκστρατεία αυτή δημιούργησε ένα κενό εξουσίας, που επιδιώκουν να καλύψουν νέοι, πιο αδίστακτοι μαφιόζοι, εξηγούν οι ίδιες πηγές.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιδιώξει τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εφόσον η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα εξελιχθεί θετικά
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Διεθνή / Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Δύο χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούνται χωρίς δίκη, ενώ οι υποθέσεις παραμένουν σε μυστικότητα και οι πρώτες δίκες καθυστερούν
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Διεθνή / Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Η αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης επεκτείνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με νέα εργοστάσια και αύξηση παραγωγής όπλων και πυρομαχικών σε ιστορική κλίμακα
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στο Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή αρχηγού στρατού λόγω Γάζας

Διεθνή / Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή του αρχηγού του στρατού λόγω Γάζας

Διαμάχη κυβέρνησης Νετανιάχου και στρατού κλιμακώνεται: Υπουργοί ζητούν την αποπομπή του αρχηγού στρατού Εγιάλ Ζαμίρ εν μέσω σχεδίων για κατάληψη της Γάζας και αντιδράσεων για τους ομήρους
LIFO NEWSROOM