Η Ν. Υόρκη «σπάει» τα συμβόλαια με τον Trump Organization- «Δεν θα έχουμε καμία σχέση με την εταιρεία»

Η Ν. Υόρκη «σπάει» τα συμβόλαια με τον Trump Organization- «Δεν θα έχουμε καμία σχέση με την εταιρεία» Facebook Twitter
Τα συμβόλαια αφορούν και δύο παγοδρόμια στο Σέντρα Παρκ (Πηγή φωτό Getty Images)
0

Η Νέα Υόρκη «σπάει» τα συμβόλαια που έχει με τον Trump Organization, την εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της εισβολής στο Καπιτώλιο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Τα συμβόλαια αφορούν δύο παγοδρόμια στο Σέντραλ Παρκ, το Central Park Carousel και το Trump Golf Links στο Φέρι Πόιντ, ένα γήπεδο γκολφ που ανήκει στον δήμο. Ο ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι αποφάσισε να τερματίσει αυτή τη συνεργασία, επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ υποκίνησε τη βία.

«Η υποκίνηση μίας εξέγερσης ενάντια στην αμερικανική κυβέρνηση συνιστά ξεκάθαρα εγκληματική δραστηριότητα», δήλωσε στο MSNBC ο δήμαρχος. «Η πόλη της Νέας Υόρκης δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον Trump Organization», συμπλήρωσε.

Αν και ο δήμος είχε εξετάσει και στο παρελθόν την ακύρωση αυτών των συμβολαίων, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο εξήγησε ότι η βία στο Καπιτώλιο αποτελεί εγκληματική δραστηριότητα υπό την οποία η πόλη έχει το δικαίωμα να κόψει τους δεσμούς με μια εταιρεία.

Πάντως, ο δήμαρχος περιμένει ότι ο Trump Organization θα κινηθεί δικαστικά ενάντια της απόφασης του δήμου. «Έχουμε ισχυρό νομικό έρεισμα», συμπλήρωσε. Ήδη, αρκετές εταιρείες έχουν αποφασίσει να διακόψουν τις σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και την οικογένειά του μετά τις βίαιες ταραχές στο Καπιτώλιο.

Το γραφείο του δημάρχου δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Trump Organization πως ο δήμος ξεκινά τη διαδικασία ακύρωσης των συμφωνιών. Για το carousel, που είναι κλειστό αυτή την περίοδο, η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ σε 25 ημέρες, ενώ για τα δύο παγοδρόμια σε 30 ημέρες. Το συμβόλαιο για το γήπεδο γκολφ είναι πιο περίπλοκο και μπορεί να απαιτηθούν αρκετοί μήνες.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε προτείνει το 2015 για πρώτη φορά να διακόψει ο δήμος τις σχέσεις του με την εταιρεία, μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο Τραμπ για τους ανθρώπους με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική. Όμως, τότε νομικοί είχαν υποστηρίξει ότι η ακύρωση των συμβολαίων δεν θα «περνούσε» από δικαστήριο.

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν όρους που απαγορεύουν τους «αυθαίρετους» λόγους για ακύρωση, αν η απόφαση φαίνεται να υποκινείται απλά από προσωπική έχθρα με τον Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΝΥΤ

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM