ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η Ν. Υόρκη «σπάει» τα συμβόλαια με τον Trump Organization- «Δεν θα έχουμε καμία σχέση με την εταιρεία»

Η Ν. Υόρκη «σπάει» τα συμβόλαια με τον Trump Organization- «Δεν θα έχουμε καμία σχέση με την εταιρεία» Facebook Twitter
Τα συμβόλαια αφορούν και δύο παγοδρόμια στο Σέντρα Παρκ (Πηγή φωτό Getty Images)
0

Η Νέα Υόρκη «σπάει» τα συμβόλαια που έχει με τον Trump Organization, την εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της εισβολής στο Καπιτώλιο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Τα συμβόλαια αφορούν δύο παγοδρόμια στο Σέντραλ Παρκ, το Central Park Carousel και το Trump Golf Links στο Φέρι Πόιντ, ένα γήπεδο γκολφ που ανήκει στον δήμο. Ο ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι αποφάσισε να τερματίσει αυτή τη συνεργασία, επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ υποκίνησε τη βία.

«Η υποκίνηση μίας εξέγερσης ενάντια στην αμερικανική κυβέρνηση συνιστά ξεκάθαρα εγκληματική δραστηριότητα», δήλωσε στο MSNBC ο δήμαρχος. «Η πόλη της Νέας Υόρκης δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον Trump Organization», συμπλήρωσε.

Αν και ο δήμος είχε εξετάσει και στο παρελθόν την ακύρωση αυτών των συμβολαίων, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο εξήγησε ότι η βία στο Καπιτώλιο αποτελεί εγκληματική δραστηριότητα υπό την οποία η πόλη έχει το δικαίωμα να κόψει τους δεσμούς με μια εταιρεία.

Πάντως, ο δήμαρχος περιμένει ότι ο Trump Organization θα κινηθεί δικαστικά ενάντια της απόφασης του δήμου. «Έχουμε ισχυρό νομικό έρεισμα», συμπλήρωσε. Ήδη, αρκετές εταιρείες έχουν αποφασίσει να διακόψουν τις σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και την οικογένειά του μετά τις βίαιες ταραχές στο Καπιτώλιο.

Το γραφείο του δημάρχου δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Trump Organization πως ο δήμος ξεκινά τη διαδικασία ακύρωσης των συμφωνιών. Για το carousel, που είναι κλειστό αυτή την περίοδο, η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ σε 25 ημέρες, ενώ για τα δύο παγοδρόμια σε 30 ημέρες. Το συμβόλαιο για το γήπεδο γκολφ είναι πιο περίπλοκο και μπορεί να απαιτηθούν αρκετοί μήνες.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε προτείνει το 2015 για πρώτη φορά να διακόψει ο δήμος τις σχέσεις του με την εταιρεία, μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο Τραμπ για τους ανθρώπους με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική. Όμως, τότε νομικοί είχαν υποστηρίξει ότι η ακύρωση των συμβολαίων δεν θα «περνούσε» από δικαστήριο.

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν όρους που απαγορεύουν τους «αυθαίρετους» λόγους για ακύρωση, αν η απόφαση φαίνεται να υποκινείται απλά από προσωπική έχθρα με τον Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΝΥΤ

 

 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM