Η Νέα Υόρκη «σπάει» τα συμβόλαια που έχει με τον Trump Organization, την εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της εισβολής στο Καπιτώλιο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

 

Τα συμβόλαια αφορούν δύο παγοδρόμια στο Σέντραλ Παρκ, το Central Park Carousel και το Trump Golf Links στο Φέρι Πόιντ, ένα γήπεδο γκολφ που ανήκει στον δήμο. Ο ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι αποφάσισε να τερματίσει αυτή τη συνεργασία, επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ υποκίνησε τη βία.

 

«Η υποκίνηση μίας εξέγερσης ενάντια στην αμερικανική κυβέρνηση συνιστά ξεκάθαρα εγκληματική δραστηριότητα», δήλωσε στο MSNBC ο δήμαρχος. «Η πόλη της Νέας Υόρκης δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον Trump Organization», συμπλήρωσε.

 

Αν και ο δήμος είχε εξετάσει και στο παρελθόν την ακύρωση αυτών των συμβολαίων, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο εξήγησε ότι η βία στο Καπιτώλιο αποτελεί εγκληματική δραστηριότητα υπό την οποία η πόλη έχει το δικαίωμα να κόψει τους δεσμούς με μια εταιρεία.

 

Πάντως, ο δήμαρχος περιμένει ότι ο Trump Organization θα κινηθεί δικαστικά ενάντια της απόφασης του δήμου. «Έχουμε ισχυρό νομικό έρεισμα», συμπλήρωσε. Ήδη, αρκετές εταιρείες έχουν αποφασίσει να διακόψουν τις σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και την οικογένειά του μετά τις βίαιες ταραχές στο Καπιτώλιο.

 

Το γραφείο του δημάρχου δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Trump Organization πως ο δήμος ξεκινά τη διαδικασία ακύρωσης των συμφωνιών. Για το carousel, που είναι κλειστό αυτή την περίοδο, η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ σε 25 ημέρες, ενώ για τα δύο παγοδρόμια σε 30 ημέρες. Το συμβόλαιο για το γήπεδο γκολφ είναι πιο περίπλοκο και μπορεί να απαιτηθούν αρκετοί μήνες.

 

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε προτείνει το 2015 για πρώτη φορά να διακόψει ο δήμος τις σχέσεις του με την εταιρεία, μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο Τραμπ για τους ανθρώπους με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική. Όμως, τότε νομικοί είχαν υποστηρίξει ότι η ακύρωση των συμβολαίων δεν θα «περνούσε» από δικαστήριο.

 

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν όρους που απαγορεύουν τους «αυθαίρετους» λόγους για ακύρωση, αν η απόφαση φαίνεται να υποκινείται απλά από προσωπική έχθρα με τον Τραμπ.

 

Με πληροφορίες από ΝΥΤ

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr