Συγκλονίζει την αμερικανική κοινή γνώμη η ιστορία της 29χρονης Μπρίτανι Μέιναρτ η οποία διαγνώστηκε τον περασμένο Ιανουάριο ότι πάσχει από την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του εγκεφάλου και υπερασπίζεται πλέον το δικαίωμα της να πεθάνει με αξιοπρέπεια.

 

Η Μπρίτανι λίγο μετά το γάμο της και ενώ έκανε διακοπές με το σύζυγό της πληροφορήθηκε ότι πάσχει από την ασθένεια μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε λόγω των πολύ ισχυρών πονοκεφάλων που είχε. Οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής εξηγώντας της μάλιστα ότι ο θάνατός της θα είναι αργός και επίπονος.

 

Η Μπρίτανι έχει προγραμματίσει να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου

 

Τότε η 29χρονη πήρε την απόφαση να βάλει η ίδια τέλος στη ζωή της. Όμως στην Καλιφόρνια η ευθανασία δεν επιτρέπεται και έτσι αναγκάστηκε να μεταφέρει τα δικαιώματα της στο Όρεγκον-όπου η διαδικασία είναι επιτρεπτή- προκειμένου να κάνει πράξη την επιθυμία της.

 

Η Μπρίτανι έχει αναρτήσει και video στο οποίο εξηγεί το γιατί θέλει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

 

Όπως λέει, έχει μια συνταγή στο πορτοφόλι της που γράφτηκε από έναν γιατρό στο Όρεγκον. Και σε τρεις εβδομάδες, σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει για να πεθάνει.

 

Η Μπρίτανι έχει προγραμματίσει να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου

 

Επέλεξε να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου στην κρεβατοκάμαρα της στο Portland, με την οικογένεια της να την περιβάλει. Τη μητέρα, τον πατριό της, το σύζυγό της και τον καλύτερο φίλο της που είναι γιατρός. Θέλει να περιμένει ως τότε για να γιορτάσει στις 30 Οκτωβρίου τα γενέθλια του συζύγου της. Θα της είναι δύσκολο γιατί όσο περνάνε οι ημέρες ο πόνος είναι περισσότερος, όπως και οι επιληπτικές κρίσεις.

 

Η Μπρίτανι έχει προγραμματίσει να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου

 

«Το φάρμακο το έχω εδώ και εβδομάδες. Δεν είμαι αυτόχειρας, δεν θέλω να πεθάνω. Αν ήθελα θα το είχα πάρει εδώ και πολύ καιρό… όμως θα πεθάνω και θέλω να γίνει με τους δικούς μου όρους», δηλώνει σε συνέντευξη της στο CNN.