Η Μόσχα ζητά στο Κίεβο να επανεξετάσει την απαγόρευση στη Ρωσίδα υποψήφια της Eurovision να εισέλθει στη χώρα

Η Μόσχα ζητά στο Κίεβο να επανεξετάσει την απαγόρευση στη Ρωσίδα υποψήφια της Eurovision να εισέλθει στη χώρα Facebook Twitter
1

Το Κρεμλίνο ζήτησε από το Κίεβο να επανεξετάσει την απόφασή του να απαγορεύσει την είσοδο σε ουκρανικό έδαφος στη Ρωσίδα τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοΐλοβα η οποία έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου στο Κίεβο.


«Κατά τη γνώμη μας, αυτή η απόφαση είναι εξαιρετικά άδικη και βλαπτική και πραγματικά περιμένουμε να επανεξεταστεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι ελπίζει «η Ρωσίδα υποψήφια να μπορέσει να συμμετάσχει» στη Eurovision.


«Οι υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας απαγόρευσαν την είσοδο στη Γιούλια Σαμοΐλοβα για τρία χρόνια. Η απόφαση μόλις ελήφθη», δήλωσε χθες Τετάρτη τηλεφωνικά στο AFP μια εκπρόσωπος της SBU, η Αλένα Γκιτλιάνσκα. «Η απόφαση ελήφθη λόγω των πληροφοριών που λάβαμε για την παραβίαση της ουκρανικής νομοθεσίας εκ μέρους της», πρόσθεσε.


Ο Πεσκόφ επίσης επέκρινε το Κίεβο ότι «μειώνει το κύρος του διαγωνισμού αυτού», απαγορεύοντας σε μια χώρα τόσο σημαντική όσο η Ρωσία να συμμετάσχει.


«Θα συνεχίσω, πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο όλα θα αλλάξουν», δήλωσε από την πλευρά της χθες η ίδια η Σαμοΐλοβα μιλώντας στο κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Perviy Kanal.


Η 27χρονη Σαμοΐλοβα, μια καλλιτέχνιδα που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και τραγουδάει καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, κατηγορείται από τις ουκρανικές αρχές επειδή έδωσε μια συναυλία στην Κριμαία, μετά την προσάρτησή της από τη Ρωσία.


Η ίδια σχολίασε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει πώς το Κίεβο «μπορεί να βλέπει κάποιου είδους απειλή σε μια νεαρή γυναίκα όπως εγώ».


Εξάλλου σήμερα το πρωί τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο να μην μεταδοθεί η Eurovision στη Ρωσία. «Κανένα εθνικό ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο δεν θα μεταδώσει τον διαγωνισμό», δήλωσε ένας παρουσιαστής του ειδησεογραφικού δικτύου Rossiya 24.


Η ρωσική εφημερίδα Komsomolskaia Pravda είχε τον τίτλο «Ευρωμίσος» στο πρωτοσέλιδό της, τονίζοντας ότι το Κίεβο «έσπασε τα μούτρα μιας ανυπεράσπιστης, 27χρονης γυναίκας σε αναπηρικό αμαξίδιο».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια