Οι αρχές της Μόσχας θα κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για συγκεκριμένους εργαζόμενους, καθώς εξακολουθούν να αυξάνονται τα κρούσματα στη ρωσική πρωτεύουσα.Σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός για το 60% των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών.

 

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε ότι η κατάσταση στην πόλη εξελίσσεται με δραματικό τρόπο και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, προκειμένου να μειωθούν οι νοσηλείες και οι θάνατοι λόγω του κορωνοϊού.

 

Μάλιστα, περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Μόσχας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σομπιάνιν.

 

Σύμφωνα με τον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό στη Ρωσία, καταγράφηκαν 13.397 νέα κρούσματα σε 24 ώρες. Από αυτά, τα 5.782 εντοπίστηκαν στη Μόσχα.

 

Επίσης, η κυβερνητική taskforce για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι έχασαν τη ζωή τους άλλοι 396 άνθρωποι, κάτι που ανεβάζει τον συλλογικό τραγικό απολογισμό από την πανδημία στη Ρωσία σε 127.576 νεκρούς.

 

Όμως, η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία κάνει ξεχωριστή καταγραφή για τους θανάτους, σύμφωνα με την οποία ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Ρωσία ανέρχεται σε 270.000.

 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters