Η Moderna ξεκίνησε δοκιμή για το εμβόλιο του κορωνοϊού σε παιδιά

Η Moderna ξεκίνησε δοκιμή για το εμβόλιο του κορωνοϊού σε παιδιά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Moderna ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινική δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό σε παιδιά από 6 μηνών και κάτω των 12 ετών, με στόχο να συμμετάσχουν περίπου 6.750 παιδιά.

 

«Ξεκινήσαμε αυτή τη μελέτη φάσης 2/3 του mRNA-1273 σε υγιή παιδιά στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτή η παιδιατρική μελέτη θα μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα του υποψήφιου εμβολίου μας για τον κορωνοϊό σε αυτό τον σημαντικό πληθυσμό νεαρής ηλικίας», δήλωσε ο Στεφάν Μπανσέλ, CEO της Moderna.

Το εμβόλιο είναι δύο δόσεων, που χορηγούνται με διαφορά 28 ημερών. Η εταιρεία από τον Δεκέμβριο κάνει ξεχωριστή μελέτη για το εμβόλιό της στον κορωνοϊό, σε παιδιά από 12 έως 18 ετών.

 

Στην ίδια ανακοίνωση ο Μπανσέλ ανέφερε ότι 53 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν χορηγηθεί σε ανθρώπους στις ΗΠΑ, το οποίο έχει εγκριθεί για χρήση σε άτομα από 18 ετών και άνω.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM