Η Moderna ξεκίνησε δοκιμή για το εμβόλιο του κορωνοϊού σε παιδιά

Η Moderna ξεκίνησε δοκιμή για το εμβόλιο του κορωνοϊού σε παιδιά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Moderna ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινική δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό σε παιδιά από 6 μηνών και κάτω των 12 ετών, με στόχο να συμμετάσχουν περίπου 6.750 παιδιά.

 

«Ξεκινήσαμε αυτή τη μελέτη φάσης 2/3 του mRNA-1273 σε υγιή παιδιά στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτή η παιδιατρική μελέτη θα μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα του υποψήφιου εμβολίου μας για τον κορωνοϊό σε αυτό τον σημαντικό πληθυσμό νεαρής ηλικίας», δήλωσε ο Στεφάν Μπανσέλ, CEO της Moderna.

Το εμβόλιο είναι δύο δόσεων, που χορηγούνται με διαφορά 28 ημερών. Η εταιρεία από τον Δεκέμβριο κάνει ξεχωριστή μελέτη για το εμβόλιό της στον κορωνοϊό, σε παιδιά από 12 έως 18 ετών.

 

Στην ίδια ανακοίνωση ο Μπανσέλ ανέφερε ότι 53 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν χορηγηθεί σε ανθρώπους στις ΗΠΑ, το οποίο έχει εγκριθεί για χρήση σε άτομα από 18 ετών και άνω.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM