Η Metropolitan Opera, ο μεγαλύτερος καλλιτεχνικός οργανισμός στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα πως ακύρωσε ολόκληρη τη σεζόν 2020-2021 και δεν θα επιστρέψει νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2021. 

 

Σε δελτίο τύπου, η Met εξήγησε πως η απόφαση βασίστηκε στη συμβουλή των ειδικών υγείας που τους βοήθησαν να καταλήξουν πως δεν θα ήταν ασφαλές για εκείνους να συνεχίζουν τις συνηθισμένες πρόβες και παραστάσεις μέχρι να είναι διαθέσιμο κάποιο εμβόλιο και ευρέως σε χρήση, και να μην θεωρείται πλέον απαραίτητη η χρήση μάσκας και η κοινωνική αποστασιοποίηση. 

 

«Η αδυναμία παραστάσεων έχει φρικτές συνέπειες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Met, Peter Gelb. «Το μέλλον μας βασίζεται στην υλοποίηση σπουδαίων καλλιτεχνικών βημάτων, μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδα μέχρι να επιστρέψει πλήρως το κοινό», είπε, σημειώνοντας πως είναι απίθανο ο αριθμός των θεατών να πλησιάσει τα κανονικά επίπεδα, κάτι που θα γίνει πολύ μετά το τέλος της πανδημίας. 

 

«Ωστόσο έχουμε πίστη πως τα μέλη της εταιρίας μας και το κοινό θα καταλάβουν γιατί και πώς θα πρέπει να διαχειριστούμε την επιστροφή μας στην κανονικότητα», συνέχισε. «Στο μεταξύ, θα συνεχίσουμε με όλες τις ψηφιακές πρωτοβουλίες μας, που κράτησαν τη Met κοντά στο κοινό του εδώ και στο εξωτερικό όλον τον καιρό που είναι κλειστή».

 

Με πληροφορίες από New YorK Times