Η Meta «αφαιρεί» τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα από τo Messenger

Η Meta «αφαιρεί» τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα από τo Messenger Facebook Twitter
Φωτ. Unsplash
0

Μετά την κατάργηση του fact - checking η Meta φέρεται να αφαιρεί και τα θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από το Messenger.

Τα δύο θέματα στο Messenger, που ταίριαζαν χρωματικά με τις σημαίες υπερηφάνειας των τρανς και των non - binary ατόμων, φαίνεται πως έχουν αφαιρεθεί από την εφαρμογή. Πλέον υπάρχει μόνο το θέμα Pride και έχουν προστεθεί κάποια νέα όπως το Minecraft και το Squid Game.

Η Meta εγκαινίασε τα θέματα το 2021 και το 2022 στο πλαίσιο του εορτασμού του Μήνα Υπερηφάνειας. «Το Messenger έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει την ασφαλέστερη εμπειρία ιδιωτικών μηνυμάτων, που δίνει στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αλλά και στους συμμάχους της έναν αξιόπιστο χώρο για να ανοίγονται με αυτοπεποίθηση», είχε πει εκπρόσωπος της Meta ανακοινώνοντας το non - binary θέμα το 2022.

Η αλλαγή αυτή έρχεται στον απόηχο της κατάργησης του fact - checking, όπου ουσιαστικά οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές της Meta για τη ρητορική μίσους επιτρέπουν στους χρήστες μεταξύ άλλων να αποκαλούν κάποιον «ανώμαλο» ή ψυχικά άρρωστο λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του ή της ταυτότητας φύλου του.

Ένα μέλος της πολιτικής ομάδας της Meta φέρεται να απάντησε μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, υποστηρίζοντας ότι «οι βασικές αξίες της δεν έχουν αλλάξει».

«Οι αλλαγές στην πολιτική μας επιδιώκουν να αναιρέσουν όσα έχουν κάνει τους κανόνες μας πολύ περιοριστικούς και πολύ επιρρεπείς σε υπερβολική εφαρμογή. Η επαναβεβαίωση της βασικής μας αξίας της ελεύθερης έκφρασης, σημαίνει ότι μπορεί να δούμε στις πλατφόρμες μας περιεχόμενο που οι άνθρωποι θεωρούν προσβλητικό», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM