Η Μέρκελ απαντά για την υγεία της: «Είμαι καλά»

Η Μέρκελ απαντά για την υγεία της: «Είμαι καλά» Facebook Twitter
EPA
0

Η Άνγκελα Μέρκελ θέλησε να υποβαθμίσει τη συζήτηση για την υγεία της, μετά και το δεύτερο περιστατικό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όπου εμφανίστηκε να τρέμει σε δημόσια εμφάνιση. 

Η κ. Μέρκελ βρίσκεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής G20 και μίλησε για το περιστατικό. «Δεν έχω κάτι να αναφέρω, είμαι καλά», δήλωσε η Καγκελάριος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το τρέμουλο που συνέβη δύο φορές τις τελευταίες ημέρες «όπως ήρθε, έτσι θα φύγει». Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο η κατάσταση να επιδεινώθηκε από την δική της έντονη προσπάθεια να ελέγξει το επεισόδιο τρέμουλου. 

Την ίδια ώρα στην Γερμανία, η συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ απολογήθηκε για την χθεσινή της τοποθέτηση, στην οποία συνέδεσε την κλιματική αλλαγή με την κατάσταση της υγείας της κυρίας Μέρκελ. Κατά την διάρκεια δηλώσεων για το κλίμα, η κυρία Μπέρμποκ είχε αναφέρει ότι «ακόμη και για την Καγκελάριο είναι σαφές ότι αυτό το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες έχει επιπτώσεις στην υγεία», ενώ είχε σημειώσει ότι αν και στην Γερμανία ανεβεί πολύ η θερμοκρασία, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, «ο καθένας που θα σταθεί μια ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο, θα αρχίσει να τρέμει - η ζέστη δεν σταματά ούτε για τις Καγκελάριους».

Σήμερα, σε ανάρτησή της στο Twitter, η συμπρόεδρος των Πρασίνων έγραψε: «Αυτή η δήλωση ήταν λάθος. Συνέδεσα απερίσκεπτα κάποια θέματα που δεν συνδέονται» και πρόσθεσε ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από την κυρία Μέρκελ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM