Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής γαντιών προεξοφλεί ελλείψεις: «Κάνουν παραγγελίες πανικού»

Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής γαντιών προεξοφλεί ελλείψεις: «Κάνουν παραγγελίες πανικού» Facebook Twitter
0

Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής γαντιών στον κόσμο αναμένει ότι θα καταγραφούν ελλείψεις καθώς η αύξηση της ζήτησης από Ευρώπη και ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού, ξεπερνά την παραγωγική της δυναμικότητα.

Η Top Glove Corporation, που κατασκευάζει ένα στα πέντε γάντια σε όλο τον κόσμο, έχει επιμηκύνει τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης, δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρός της Λιμ Γουΐ Τσάι, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters.

Ο Λιμ εξήγησε ότι οι παραγγελίες που έλαβε η εταιρία τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, κυρίως από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, είναι σχεδόν διπλάσιες της παραγωγικής δυνατότητάς της. Η Top Glove είναι σε θέση να παράγει 200 εκατ. γάντια από φυσικό ή συνθετικό λάτεξ την ημέρα.

Σήμερα καταγράφονται πάνω από 600.000 κρούσματα του κορωνοϊού σε 202 χώρες και περιοχές και σε όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να ξεπερνούν την Κίνα και να γίνονται η χώρα με τα περισσότερα περιστατικά μόλυνσης (121.117). Η Ευρώπη συνεχίζει να καταγράφει τους περισσότερους θανάτους.

«Κάποιοι πελάτες κάνουν παραγγελίες πανικού. Κανονικά παραγγέλνουν 10 εμπορευματοκιβώτια τον μήνα, αλλά τώρα ξαφνικά ανέβηκαν στα 20 κοντέινερ», σύμφωνα με τον Λιμ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την Παρασκευή ότι «η χρόνια παγκόσμια έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας» είναι από τις πλέον επείγουσες απειλές για τις προσπάθειες περιορισμού του κορωνοϊού.

«Οπωσδήποτε, υπάρχει έλλειψη. Παραγγέλνουν 100% παραπάνω, μπορούμε να αυξήσουμε (την παραγωγή) μόνο κατά 20%, υπάρχει έλλειψη περίπου 50% με 80%», επισήμανε ο επικεφαλής της εταιρίας.

Η έκτακτη αύξηση της ζήτησης μπορεί να διαρκέσει ακόμα τρεις μήνες, αλλά οι παραγγελίες εκτιμάται ότι θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για εννέα μήνες, παρόλο που αρχίζει να μειώνεται ελαφρά η ζήτηση στις ασιατικές αγορές, πρόσθεσε ο Λιμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM