«Η μάσκαρα του Αγίου Βαλεντίνου»- Το έργο του Banksy με αναφορά στη βία κατά των γυναικών

«Η μάσκαρα του Αγίου Βαλεντίνου»: Ο Banksy αποτίει φόρο τιμής με έργο για τη βία κατά των γυναικών Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

«Η μάσκαρα του Αγίου Βαλεντίνου» ονομάζεται το νέο του έργο του Banksy, το οποίο εμπεριέχει έναν ξεχωριστό συμβολισμό για την βία κατά των γυναικών.

Η νέα δημιουργία του Banksy απεικονίζει μία νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950 με γάντια στα χέρια και μια ποδιά, που πετά τα σκουπίδια. 

Aπό τον μισάνοιχτο σκουπιδοτενεκέ διακρίνονται τα πόδια ενός άνδρα. Στο πρόσωπο της φαίνονται σημάδια βίας, ένα σπασμένο δόντι κι ένα μαυρισμένο μάτι. Η γυναίκα απεικονίζεται ωστόσο χαμογελαστή. 

Το έργο του καλλιτέχνη εμφανίστηκε στους τοίχους του Margate, λίγα χιλιόμετρα από το Canterbury.

Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι το έργο είναι δικό του, δημοσιεύοντας μια σειρά φωτογραφιών στο Instagram που εμφανίζουν την νέα του δημιουργία, με τη λεζάντα «Μάσκαρα του Αγίου Βαλεντίνου».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM