Η Μαρίν Λεπέν συνεχάρη το AfD για το ιστορικό του αποτέλεσμα

Η Μαρίν Λεπέν συνεχάρη το AfD για το ιστορικό του αποτέλεσμα Facebook Twitter
1


Η Μαρίν Λεπέν, η επικεφαλής του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), συνεχάρη την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD) για το αποτέλεσμα που έφερε στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.


«Μπράβο στους συμμάχους μας του AfD για αυτό το ιστορικό ποσοστό! Είναι ακόμη ένα σημάδι ότι οι πολίτες της Ευρώπης ξυπνούν», έγραψε η Λεπέν στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η εθνικιστική, λαϊκιστική δεξιά σπάει ένα ταμπού καταγράφοντας ιστορική επίδοση

Το κόμμα της εθνικιστικής λαϊκιστικής δεξιάς Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD κατέγραψε σήμερα ιστορική εκλογική επίδοση, σπάζοντας ένα ταμπού στη Γερμανία, έπειτα από μία προεκλογική εκστρατεία κατά την οποία ριζοσπαστικοποίησε τη ρητορική του.
Το αντι-ισλαμικό και αντι-μεταναστευτικό αυτό κίνημα που ιδρύθηκε εδώ και μόλις τέσσερα χρόνια συγκέντρωσε 13% έως 13,5% των ψήφων, σύμφωνα με τις προβλέψεις, και ετοιμάζεται να καταλάβει 86 έως 89 έδρες στην κάτω βουλή.


Το AfD απορρίφθηκε από όλες τις άλλες πολιτικές παρατάξεις και χαρακτηρίσθηκε «ντροπή για τη Γερμανία» και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα. Όμως αυτός είναι ο μεσοπρόθεσμος στόχος του, όπως τον διατύπωσε η εκ των επικεφαλής του Αλίτσε Βάιντελ: «Από το 2021 να είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε».

Η είσοδος του AfD, που έμεινε κάτω από το όριο του 5% το 2013, στην Μπούντεσταγκ αποτελεί σημείο καμπής στην μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας. Διότι σημαίνει ότι «για πρώτη φορά εδώ και 70 χρόνια, ναζί θα λάβουν το λόγο στο κοινοβούλιο», είχε δηλώσει πριν από τις εκλογές ο υπουργός Εξωτερικών και στέλεχος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.


Η Γερμανία, εξαιτίας του ναζιστικού παρελθόντος της, παρέμεινε για καιρό μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν γνώρισαν την μεγάλη άνοδο εθνικιστικών , αντιμεταναστευτικών κομμάτων, όπως οι γάλλοι, ολλανδοί και αυστριακοί γείτονές της.
Ομως το AfD, παρά τον αδελφοκτόνο πόλεμο ανάμεσα στα ηγετικά του στελέχη, κατόρθωσε να εκμεταλλευθεί τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε σε τμήμα της γερμανικής κοινωνίας η είσοδος στη χώρα άνω του ενός μεταμμυρίου αιτούντων άσυλο το 2015 και 2016 κατόπιν αποφάσεως η οποία ελήφθη από την Αγγελα Μέρκελ.


Αν και παλαιοί ναζί είχαν εκλεγεί βουλευτές στο γερμανικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄80, πρόκειται για μία ιστορική καμπή, σύμφωνα με τον ιστορικό Μίκαελ Βόλφζον. «Για πρώτη φορά ένα κόμμα που τοποθετείται πολύ δεξιά του κέντρου και ως προς ορισμένα σημεία ανήκει στην άκρα δεξιά θα εκπροσωπηθεί στην Μπούντεσταγκ».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια