Η Μακένζι Σκοτ συνεχίζει τις δωρεές: 4,2 δισ. δολάρια σε 384 οργανώσεις

Η Μακένζι Σκοτ συνεχίζει τις δωρεές: 4,2 δισ. δολάρια σε 384 οργανώσεις Facebook Twitter
0

Η Μακένζι Σκοτ ανακοίνωσε τον δεύτερο «γύρο» δωρεών που έκανε τους τελευταίους τέσσερις μήνες: 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε 384 οργανώσεις.

Στα τέλη Ιουλίου η φιλάνθρωπος, συγγραφέας και πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος είχε ανακοινώσει το πρώτο βήμα, αναφορικά με τη δέσμευσή της να παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της. Τότε είχε κάνει δωρεές ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 116 οργανώσεις.

«Η πανδημία υπήρξε μια "μπάλα κατεδάφισης" για τις ζωές των Αμερικανών που ήδη πάσχιζαν», έγραψε στο μήνυμά της με τίτλο «384 τρόποι να βοηθήσεις», στο οποίο ανακοίνωσε τις 384 οργανώσεις στις οποίες έκανε δωρεά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Η Σκοτ επεσήμανε ότι οι συνέπειες της πανδημίας ήταν σφοδρότερες για τις γυναίκες, τους έγχρωμους ανθρώπους και εκείνους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. «Στο μεταξύ, αύξησε σημαντικά τον πλούτο των δισεκατομμυριούχων», παρατήρησε.

Η ομάδα της Μακένζι Σκοτ εξέτασε περισσότερες από 6.490 οργανώσεις σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, για να αποφασίσει σε ποιες θα κάνει δωρεά, μετά την απόφασή της να επιταχύνει τον ρυθμό παραχώρησης της περιουσίας της. Η διαδικασία περιελάμβανε τον συνδυασμό στοιχείων και προτάσεων ειδικών, δωρητών, εθελοντών και ηγετών ΜΚΟ με εμπειρία δεκαετιών, εξήγησε.

Μεταξύ άλλων χρηματοδότησε τράπεζες τροφίμων, έκτακτα κονδύλια στήριξης, αλλά και οργανώσεις που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα τα οποία επιδείνωσε η πανδημία: εκπαίδευση, νομική υπεράσπιση για περιπτώσεις συστημικού ρατσισμού, οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, ελάφρυνση χρέους μεταξύ άλλων.

Η Μακένζι Σκοτ είναι στη 18η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία 60,7 δισ., σύμφωνα με το Bloomberg. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η περιουσία της αυξήθηκε, καθώς εκτινάχθηκε η μετοχή της Amazon. Η Σκοτ είχε πάρει το 4% των μετοχών της εταιρείας μετά το διαζύγιο με τον Τζεφ Μπέζος.

Πέρυσι, η συγγραφέας ανακοίνωσε ότι συντάχθηκε με το Giving Pledge, το πρόγραμμα του Γουόρεν Μπάφετ και των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς που καλεί τους πλούσιους να διαθέσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφεντικό της Γιακούζα δικάζεται στις ΗΠΑ για διακίνηση πυρηνικών υλικών

Διεθνή / Αφεντικό της Γιακούζα δικάζεται στις ΗΠΑ για διακίνηση πυρηνικών υλικών

Η δράση του αφεντικού της ιαπωνικής μαφίας αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια μυστικής επιχείρησης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών των ΗΠΑ - Ο Ιάπωνας μαφιόζος έκανε «προσφορά» στον μυστικό πράκτορα της DEA την αγορά 50 τόνων ουρανίου και θορίου για 6.85 εκατ. δολάρια
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ένοχος ο Ντάνι Άλβες για σεξουαλική επίθεση - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών

Διεθνή / Ένοχος ο Ντάνι Άλβες για βιασμό - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας έκρινε ένοχο τον Βραζιλιάνο πρώην ποδοσφαιρικό αστέρα της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Βραζιλίας για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο
NEWSROOM