Η Madonna τάχθηκε υπέρ του περιορισμού της οπλοκατοχής, χαρακτηρίζοντάς αυτό το μέτρο τον «νέο εμβολιασμό» που θα σώσει ζωές.

 

Η σταρ δημοσίευσε στο Instagram βίντεο στο οποίο κολλά αφίσες με μηνύματα όπως «Αμερική ξύπνα» και «περιορισμός της οπλοκατοχής τώρα».

 

Στο βίντεο φορά μια μπλε κουκούλα full face που θυμίζει τις Pussy Riot και λέει αρκετές φορές «Αμερική ξύπνα», φράση που φωνάζει στο τέλος. «Ξυπνήστε γα@@@@@@», λέει κάποιες άλλες στιγμές, ενώ στο βίντεο ακούγεται το τραγούδι της «God Control», που αφορά τους μαζικούς πυροβολισμούς.

 

«Υπάρχει ένας νέος εμβολιασμός! Λέγεται περιορισμός της οπλοκατοχής! Πρέπει να είναι υποχρεωτικό. Θα σώσει ζωές!», γράφει στην ανάρτησή της.

 

«Αυτός ο νέος “εμβολιασμός” θα μας κρατήσει όλους ζωντανούς, όλους ασφαλείς. Λέγεται περιορισμός της οπλοκατοχής», δηλώνει στην κάμερα.

 

 

Σε άλλη ανάρτησή της, η Madonna κάνει αναφορά στον Άνταμ Τολέδο και τον Ντόντε Ράιτ. O πρώτος ήταν ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο πυροβόλησε και σκότωσε αστυνομικός στο Σικάγο, την ώρα που ο ανήλικος είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια του. Ο Ράιτ ήταν ένας 20χρονος, που σκότωσε αστυνομικός σε προάστιο της Μινεάπολης, η οποία «μπέρδεψε» το taser με το όπλο της.

 

«Οι αστυνομικοί που τους σκότωσαν κατηγορούνται μόνο με ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Αυτό είναι τρέλα, φρικτό. Κι όμως, έχει γίνει κανονικότητα στην κοινωνία μας», γράφει η Madonna.

 

«Ναι, οι άνθρωποι σκοτώνουν ανθρώπους, όχι τα όπλα. Όμως η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι ενημερωμένοι και είναι υπερβολικά εύκολο να έχεις όπλο. Αν τα θέσουμε εκτός νόμου, κανένας δεν θα ένιωθε την ανάγκη να έχει όπλο για να προστατευθεί από εκείνους που κατέχουν όπλα», συνεχίζει η σταρ, ενώ στρέφει τα βέλη της και κατά της αστυνομίας.

 

«Σκοτώνουν αθώα παιδιά. Πυροβολούν, προκαλούν ασφυξία και βιαιοπραγούν σε αθώους ανθρώπους. Θα έπρεπε να πάνε αμέσως στη φυλακή, για το υπόλοιπο της ζωής τους. Όχι δίκη, όχι διεφθαρμένο σύστημα δικαιοσύνης», καταλήγει.