Η Λετονία εντείνει την φύλαξη των συνόρων με τη Λευκορωσία- Λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ορών

Λετονία: Αυξάνει την προστασία στα σύνορα με τη Λευκορωσία- Λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ορών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Λετονίας ζήτησε τη βοήθεια του στρατού και της αστυνομίας για τη φύλαξη των συνόρων με τη Λευκορωσία, μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Αιτία για αυτήν την κινητοποίηση είναι οι 96 απόπειρες παράνομης διέλευσης μεταναστών στα σύνορα με τη Λευκορωσία που καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με την υπηρεσία συνοριοφυλακής της Λετονίας.

Παράλληλα, ανακλήθηκαν οι καλοκαιρινές άδειες των συνοριοφυλάκων προκειμένου να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους για να περιπολούν τα σύνορα με τη Λευκορωσία, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη ενημέρωση αναφέρεται πως η Λετονία έχει «πληροφορίες για πιθανή αύξηση των υβριδικών απειλών» και ότι οι αρχές της Λευκορωσίας εμπλέκονται ολοένα και περισσότερο στην οργάνωση της ροής των παράτυπων μεταναστών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM