Η Λεπέν συμμαχεί με τον Σαλβίνι στην καμπάνια των ευρωεκλογών

Η Λεπέν συμμαχεί με τον Σαλβίνι στην καμπάνια των ευρωεκλογών Facebook Twitter
2

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κάνει καμπάνια για τις ευρωεκλογές στις «ίδιες πολιτικές γραμμές» με τον σύμμαχό της της ιταλικής Λέγκα, τον Ματέο Σαλβίνι. 

Όπως υποστήριξε, στόχος είναι μία «δημοκρατική επανάσταση των χωρών» στην Ευρώπη.

Ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έγινε υπουργός Εσωτερικών της νέας ιταλικής κυβέρνησης ακροδεξιών/λαϊκιστών, «γνωρίζει καλά τις θέσεις μας. Τις συμμεριζόμαστε από κοινού. Θα κάνουμε φυσικά προεκλογική εκστρατεία επάνω στις ίδιες πολιτικές γραμμές», δήλωσε στο Radio Classique η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού.

«Εχουμε πολύ φιλικά αισθήματα ο ένας για τον άλλον. Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι΄αυτό που κάνει», ανέφερε.

«Πηγαίνουμε μαζί με όλους εκείνους που συμμερίζονται τις ιδέες μας στην Ευρώπη για να κάνουμε αυτήν την ευρωπαϊκή δημοκρατική επανάσταση», δήλωσε η Λεπέν υπενθυμίζοντας την ανάληψη της εξουσίας από την άκρα δεξιά στην Ιταλία και την Αυστρία.

«Στόχος μας δεν είναι να έχουμε έναν δύο περισσότερους ευρωβουλευτές. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε έναν πλειοψηφικό συνασπισμό εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να σταματήσουμε αυτήν την τρελή κούρσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», απείλησε η Λεπέν, για την οποία «δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς ελεύθερες και κυρίαρχες χώρες».

Κατά την γνώμη της, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν υπερασπίζεται την Ευρώπη, αλλά την Ευρωπαϊκή Ενωση, «μία αντιδημοκρατική κατασκευή... τα αποτελέσματα της οποίας είναι απολύτως καταστροφικά, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο».

Η Λεπέν διαβεβαιώνει ότι το κόμμα της θα κάνει προεκλογική εκστρατεία «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», μετά την κατάσχεση από τη δικαιοσύνη το καλοκαίρι ποσού 2 εκατομμυρίων από την κρατική επιχορήγηση προς τον Εθνικό Συναγερμό στο πλαίσιο της υπόθεσης των εικονικών θέσεων απασχόλησης του Εθνικού Μετώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Παραδοξότητα.Ακροδεξιοί Σοσιαλιστές λαϊκιστές εναντίον διεθνιστών εθνομηδενιστών ακροαριστερών καπιταλιστών.Γιατί οι ιδεολογίες μεταλλάσσονται με την ίδια δυναμικότητα που αλλάζει και η γλώσσα.