Η Κύπρος απαντά στην Τουρκία με δική της Navtex

Η Κύπρος απαντά στην Τουρκία με δική της Navtex Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι εξέδωσε αntinavtex, με την οποία αναφέρει ότι η αντίστοιχη τουρκική δεν έχει την έγκριση των κυπριακών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Τουρκία είχε εκδώσει Navtex με την οποία δέσμευε μία τεράστια θαλάσσια περιοχή των ελεύθερων εδαφών της Κύπρου για την περίοδο 11 με 18 Μαρτίου και 22 με 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το σταθμό της Αττάλειας, η Navtex αφορά διενέργεια άσκησης πολεμικού σκάφους με τη ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής.

Επίσης, η Λευκωσία εξέδωσε Navtex, που δεσμεύει περιοχή εντός του οικοπέδου 10 και αφορά τις έρευνες της ExxonMobil στο συγκεκριμένο τεμάχιο, εν αναμονή της έλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ των δύο ερευνητικών πλοίων της εταιρείας για προκαταρκτικές εργασίες για τη γεώτρηση, που είναι προγραμματισμένη τον Οκτώβριο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM