Η κόρη του προέδρου της Κολομβίας απαντά στον Τραμπ: Για κάθε απέλαση θα στέλνουμε πίσω έναν γκρίνγκο

Η κόρη του προέδρου της Κολομβίας απαντά στον Τραμπ: Για κάθε απέλαση θα στέλνουμε πίσω έναν γκρίνγκο Facebook Twitter
Η κόρη του Κολομβιανού προέδρου, Αντρέα Πέτρο
0

«Για κάθε απέλαση, θα στέλνουμε πίσω έναν γκρίνγκο» απαντά η κόρη του προέδρου της Κολομβίας, Αντρέα Πέτρο, στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η 33χρονη κόρη του Γκουστάβο Πέτρο, σε μια ανάρτησή της στο Twitter που δείχνει δύο δελφίνια μπροστά από ένα ουράνιο τόξο, έγραψε στα ισπανικά, καλώντας τον πατέρα της να απελαύνει Αμερικανούς που συλλαμβάνονται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: «Για κάθε Κολομβιανό που απελαύνεται, θα επιστρέφουμε έναν γκρίνγκο από το Ελ Πομπλάδο». 

Σημειώνεται πως η λέξη «γκρίνγκο» χρησιμοποιείται σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, για να δηλώσει, με περιφρόνηση συνήθως, τους λευκούς, και ιδίως τους Βορειοαμερικανούς.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Κολομβία αποδέχτηκε τους όρους που έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον επαναπατρισμό παράτυπων μεταναστών στη χώρα αυτή, προσθέτοντας ότι κατά συνέπεια αναστέλλονται οι δασμοί και οι κυρώσεις που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα σε βάρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Η κολομβιανή κυβέρνηση αποδέχτηκε όλους τους όρους του προέδρου Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της απεριόρισης αποδοχής όλων των παράνομων αλλοδαπών από την Κολομβία που επαναπροωθούν οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αυτών που μεταφέρονται με στρατιωτικά αεροσκάφη, χωρίς περιορισμό ούτε καθυστέρηση», ανέφερε η προεδρία των ΗΠΑ.

Οι δασμοί και οι κυρώσεις θα επανέλθουν σε ισχύ αν η Μπογκοτά παραβιάσει τη συμφωνία, πρόσθεσε.

Η Αντρέα Πέτρο, φαίνεται πως αναφέρεται στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια στην πόλη Μεδεγίν. Τον περασμένο Απρίλιο, ένας 36χρονος Αμερικανός μετέβη σε δωμάτιο ξενοδοχείου με δύο ανήλικα κορίτσια, μόλις 12 και 13 ετών. Ο άνδρας κατάφερε να φύγει από την Κολομβία και ο πρόεδρος της χώρας, Γκουστάβο Πέτρο, έκανε  έκκληση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για να εκδοθεί ο 36χρονος.

Με πληροφορίες από New York Post

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει στις ΗΠΑ ένα αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο, καθώς ο Ζελένσκι απορρίπτει κατηγορηματικά τις πιέσεις να παραχωρηθούν εδάφη στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM