Η Κομισιόν προειδοποιεί τη Meta για το Facebook Marketplace- Για παραβίαση των κανονισμών ανταγωνισμού

Facebook σε υπολογιστή Facebook Twitter
0

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι προειδοποίησε τη Meta πως παραβιάζει τους νόμους της ΕΕ κατά των μονοπωλίων, στρεβλώνοντας τον ανταγωνισμό στις αγορές των διαδικτυακών αγγελιών, κάνοντας κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της. 

Η Κομισιόν ανέφερε ότι θα κάνει περαιτέρω έρευνα και πως θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο έως και 10% του κύκλου εργασιών της εταιρείας παγκοσμίως, εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για παραβίαση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε ότι ανησυχεί πως η Meta συνδέει τη δεσπόζουσα θέση του Facebook με τις διαδικτυακές υπηρεσίες αγγελιών, το Facebook Marketplace. «Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Facebook δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να έχουν πρόσβαση στο Facebook Markeplace», συμπλήρωσε. 

Η Meta αρνήθηκε πως οι επιχειρηματικές πρακτικές της είναι κατά του ανταγωνισμού. «Οι ισχυρισμοί της Κομισιόν είναι αβάσιμοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Τιμ Λαμπ. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να αποδείξουμε πως η καινοτομία των προϊόντων μας είναι υπέρ των καταναλωτών και του ανταγωνισμού», πρόσθεσε. 

Η Κομισιόν ανέφερε ότι πέρα από τη σύνδεση των υπηρεσιών αγγελιών με το Facebook, η Meta κάνει επίσης κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της επιβάλλοντας μονομερώς αθέμιτους εμπορικούς όρους σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες που διαφημίζονται στο Facebook ή το Instagram. 

Παράλληλα, εξέφρασε ανησυχία πως οι όροι και οι προϋποθέσεις- που εξουσιοδοτούν τη Meta να χρησιμοποιεί δεδομένα που σχετίζονται με διαφημίσεις, που προέρχονται από ανταγωνιστές, προς όφελος του Facebook Marketplace- είναι αδικαιολόγητοι, δυσανάλογοι και μη απαραίτητοι για την παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών στις πλατφόρμες της Meta. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM