Η Κομισιόν προειδοποιεί τη Meta για το Facebook Marketplace- Για παραβίαση των κανονισμών ανταγωνισμού

Facebook σε υπολογιστή Facebook Twitter
0

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι προειδοποίησε τη Meta πως παραβιάζει τους νόμους της ΕΕ κατά των μονοπωλίων, στρεβλώνοντας τον ανταγωνισμό στις αγορές των διαδικτυακών αγγελιών, κάνοντας κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της. 

Η Κομισιόν ανέφερε ότι θα κάνει περαιτέρω έρευνα και πως θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο έως και 10% του κύκλου εργασιών της εταιρείας παγκοσμίως, εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για παραβίαση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε ότι ανησυχεί πως η Meta συνδέει τη δεσπόζουσα θέση του Facebook με τις διαδικτυακές υπηρεσίες αγγελιών, το Facebook Marketplace. «Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Facebook δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να έχουν πρόσβαση στο Facebook Markeplace», συμπλήρωσε. 

Η Meta αρνήθηκε πως οι επιχειρηματικές πρακτικές της είναι κατά του ανταγωνισμού. «Οι ισχυρισμοί της Κομισιόν είναι αβάσιμοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Τιμ Λαμπ. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να αποδείξουμε πως η καινοτομία των προϊόντων μας είναι υπέρ των καταναλωτών και του ανταγωνισμού», πρόσθεσε. 

Η Κομισιόν ανέφερε ότι πέρα από τη σύνδεση των υπηρεσιών αγγελιών με το Facebook, η Meta κάνει επίσης κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της επιβάλλοντας μονομερώς αθέμιτους εμπορικούς όρους σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες που διαφημίζονται στο Facebook ή το Instagram. 

Παράλληλα, εξέφρασε ανησυχία πως οι όροι και οι προϋποθέσεις- που εξουσιοδοτούν τη Meta να χρησιμοποιεί δεδομένα που σχετίζονται με διαφημίσεις, που προέρχονται από ανταγωνιστές, προς όφελος του Facebook Marketplace- είναι αδικαιολόγητοι, δυσανάλογοι και μη απαραίτητοι για την παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών στις πλατφόρμες της Meta. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM