Η Κίνα ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο για την επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Κίνα ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο για την επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
EPA/KCNA
0

Η κυβέρνηση της Κίνας ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για την ανεπίσημη επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο Πεκίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Στην επικοινωνία αυτή συμπεριλήφθηκε ένα προσωπικό μήνυμα του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ προς τον Τραμπ, κατά την ανακοίνωση.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν σε στενή επαφή με τους συμμάχους μας, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Βλέπουμε αυτή την εξέλιξη ως περαιτέρω απόδειξη ότι η εκστρατεία μέγιστης πίεσης που διεξάγουμε δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να γίνει διάλογος με τη Βόρεια Κορέα», κατά το κείμενο.

Αναλυτές και πρώην διαπραγματευτές συνεχίζουν να εκφράζουν επιφυλάξεις για εάν και κατά πόσον ο Κιμ είναι όντως διατεθειμένος να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιο που η Πιονγκγιάνγκ προσπαθούσε να αποκτήσει επί δεκαετίες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια από τις χώρες για να παραμείνουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Διεθνή / Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια για μια μόνιμη θέση στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Οι επικριτές ανησυχούν ότι ο Τραμπ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική ή ανταγωνιστική δομή προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο έχει επικρίνει εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM