Η Κίνα αντεπιτίθεται - Ισχυρό πλήγμα στις ΗΠΑ με «μαύρη λίστα» εταιρειών

Η Κίνα αντεπιτίθεται - Ισχυρό πλήγμα στις ΗΠΑ με «μαύρη λίστα» εταιρειών Facebook Twitter
0

Με ένα ισχυρό πλήγμα στις ΗΠΑ ετοιμάζεται να απαντήσει η Κίνα στον εμπορικό πόλεμο, ετοιμάζοντας «μαύρη λίστα» για εταιρεία.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συντάξει μια λίστα με ξένες εταιρίες, οργανισμούς και ιδιώτες που θεωρούνται «αναξιόπιστοι» διότι πλήττουν τις κινεζικές επιχειρήσεις, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Η κίνηση, που δεν κατονομάζει συγκεκριμένες χώρες ή εταιρίες, έρχεται την ώρα που έχει κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας καθώς η Ουάσινγκτον τοποθέτησε σε «μαύρη λίστα» τη Huawei που ουσιαστικά αποκλείει τις αμερικανικές εταιρίες από το να συναλλάσσονται με τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό.

Η «λίστα με τις αναξιόπιστες» οντότητες θα αφορά όσους παραβιάζουν τους κανόνες της αγοράς και το πνεύμα των συμβάσεων, παρεμποδίζουν τη παροχή προμηθειών σε κινεζικές εταιρίες για μη εμπορικούς λόγους και «πλήττουν σοβαρά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα» κινεζικών εταιριών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκάο Φενγκ, σύμφωνα με το Κινεζικό Κρατικό Ραδιόφωνο και το πρακτορείο Xinhua (Νέα Κίνα).

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο θα αποκαλύψει σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες για τη λίστα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ