Η κατάσταση στην Τουρκία θα «απασχολήσει» τους ηγέτες της ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Η κατάσταση στην Τουρκία θα «απασχολήσει» τους ηγέτες της ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
0

Η κατάσταση στην Τουρκία αναμένεται να απασχολήσει τους ηγέτες της ΕΕ κατά το αυριανό δείπνο στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ είχε ζητήσει προεκλογικά αυτήν τη συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να αναθερμανθούν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, την ώρα που στην πράξη έχουν παγώσει οι ενταξιακές διαδικασίες.


Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές δεν αναμένονται αποφάσεις, ωστόσο αναζητείται μια «ισορροπία» μεταξύ των εργαλείων πίεσης που έχει στη διάθεσή της η ΕΕ σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Τουρκία και την ανάγκη να παραμείνει η Τουρκία ένας σημαντικός εταίρος.


Την ίδια ώρα η Διεθνής Αμνηστία καλεί με ανακοίνωσή της από τις Βρυξέλλες τους ηγέτες να «καταδικάσουν τη βίαιη και παρατεταμένη καταστολή των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων στην Τουρκία». «Πρέπει να ζητήσουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων όσων αδίκως φυλακίστηκαν στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διεθνή / Χονγκ Κονγκ: Βίντεο δείχνει τη φωτιά να εξαπλώνεται σε δευτερόλεπτα στους ουρανοξύστες - Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη χειρότερη πυρκαγιά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια στην πόλη
LIFO NEWSROOM