ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η κατάσταση στην Τουρκία θα «απασχολήσει» τους ηγέτες της ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Η κατάσταση στην Τουρκία θα «απασχολήσει» τους ηγέτες της ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
0

Η κατάσταση στην Τουρκία αναμένεται να απασχολήσει τους ηγέτες της ΕΕ κατά το αυριανό δείπνο στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ είχε ζητήσει προεκλογικά αυτήν τη συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να αναθερμανθούν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, την ώρα που στην πράξη έχουν παγώσει οι ενταξιακές διαδικασίες.


Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές δεν αναμένονται αποφάσεις, ωστόσο αναζητείται μια «ισορροπία» μεταξύ των εργαλείων πίεσης που έχει στη διάθεσή της η ΕΕ σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Τουρκία και την ανάγκη να παραμείνει η Τουρκία ένας σημαντικός εταίρος.


Την ίδια ώρα η Διεθνής Αμνηστία καλεί με ανακοίνωσή της από τις Βρυξέλλες τους ηγέτες να «καταδικάσουν τη βίαιη και παρατεταμένη καταστολή των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων στην Τουρκία». «Πρέπει να ζητήσουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων όσων αδίκως φυλακίστηκαν στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM