Η καταιγίδα Ντόρις σαρώνει τη Βρετανία - Μια γυναίκα νεκρή και χάος στις μετακινήσεις

Η καταιγίδα Ντόρις σαρώνει τη Βρετανία - Μια γυναίκα νεκρή και χάος στις μετακινήσεις Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της αφού τραυματίσθηκε στο κεφάλι από συντρίμμια που είχαν παρασύρει οι θυελλώδεις άνεμοι της καταιγίδας Ντόρις, που πλήττει σήμερα τη Βρετανία και την Ιρλανδία, προκαλώντας χάος στις μεταφορές και αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.


Η γυναίκα τραυματίσθηκε θανάσιμα από τα συντρίμμια το πρωί, ενώ περπατούσε σε δρόμο του Γούλβερχαμπτον, στην περιφέρεια του Μπέρμιγχαμ, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες άμεσης δράσης.


Η καταιγίδα Ντόρις, με σφοδρές βροχοπτώσεις και ριπές ανέμου που φθάνουν τα 150 χλμ./ώρα, πλήττει σήμερα πολλές περιοχές στο νότιο και το βόρειο Ηνωμένο Βασίλειο, περιλαμβανομένου του Λονδίνου.

Η καταιγίδα Ντόρις σαρώνει τη Βρετανία - Μια γυναίκα νεκρή και χάος στις μετακινήσεις Facebook Twitter


Υλικές ζημιές καταγράφηκαν επίσης από τις αρχές και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλά δένδρα πεσμένα σε δρόμους της χώρας.


«Το λιμάνι του Λίβερπουλ έκλεισε» λόγω των ισχυρότατων ριπών ανέμου, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η εταιρεία Peel Ports που διαχειρίζεται το λιμάνι αυτό της βορειοδυτικής Αγγλίας.


Στη Βόρεια Ιρλανδία, ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε πως 3.500 νοικοκυριά παρέμεναν το μεσημέρι χωρίς ηλεκτρικό, από τα 20.000 που αντιμετώπιζαν το πρωί διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Η καταιγίδα Ντόρις σαρώνει τη Βρετανία - Μια γυναίκα νεκρή και χάος στις μετακινήσεις Facebook Twitter


Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ιδιαίτερα στην περιφέρεια του Λονδίνου, αντιμετώπισαν επίσης προβλήματα εξαιτίας της καταιγίδας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.


Όλα τα δρομολόγια των τρένων με αφετηρία τον σταθμό του Γιούστον, τα οποία εξυπηρετούν κυρίως τη βόρεια Βρετανία (Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Γλασκώβη), ανεστάλησαν το μεσημέρι, ανακοίνωσε ο σιδηροδρομικός σταθμός μέσω του Twitter.
Στο λονδρέζικο αεροδρόμιο του Χίθροου, το μεγαλύτερο της χώρας, «περίπου το 10% των πτήσεων χρειάστηκε να ματαιωθούν», ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο.


Τα σχολεία έκλεισαν εξαιτίας της κακοκαιρίας στην περιοχή του Άμπερντιν, στην ανατολική ακτή της Σκωτίας.

Η καταιγίδα Ντόρις σαρώνει τη Βρετανία - Μια γυναίκα νεκρή και χάος στις μετακινήσεις Facebook Twitter
Η καταιγίδα Ντόρις σαρώνει τη Βρετανία - Μια γυναίκα νεκρή και χάος στις μετακινήσεις Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM