Η Ιταλική Γερουσία μειώνει τις ώρες θέρμανσης στα γραφεία για εξοικονόμηση ενέργειας

Η Ιταλική Γερουσία μειώνει τις ώρες θέρμανσης στα γραφεία για εξοικονόμηση ενέργειας Facebook Twitter
Φωτ: EPA/RICCARDO ANTIMIANI
0

Η Ιταλική Γερουσία αποφάσισε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 100 ώρες την εβδομάδα, αλλάζοντας το ωράριο λειτουργίας της θέρμανσης των γραφείων. 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης του δημόσιου τομέα, η Ιταλική Γερουσία ανακοίνωσε την αναδιαμόρφωση του ωραρίου λειτουργίας της θέρμανσης των γραφείων, για «τις σχετικά πιο ζεστές ώρες της ημέρας και μία ώρα νωρίτερα το βράδυ».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η μείωση θα αφορά συστήματα που λειτουργούν με τροφοδοσία από φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Άλλωστε η μείωση ήδη έχει προγραμματιστεί «στο πλαίσιο του πολυετούς σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας της Γερουσίας» μαζί με την αντικατάσταση των υπαρχόντων συστημάτων χαμηλής κατανάλωσης και τελευταίας γενιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνολική εξοικονόμηση αναμένεται να φτάσει τις 100 ώρες την εβδομάδα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ