Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε τη διεξαγωγή εκλογών στην Καταλονία

Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε τη διεξαγωγή εκλογών στην Καταλονία Facebook Twitter
0

Η ισπανική κυβέρνηση συμφώνησε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE) για τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στην Καταλονία τον Ιανουάριο.

Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προσωρινής άρσης του καθεστώτος αυτονομίας και υπαγωγής της περιοχής στον άμεσο έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα στην ισπανική τηλεόραση η Κάρμεν Κάλβο του PSOE.

Ο Μαριάνο Ραχόι έχει συγκαλέσει για αύριο έκτακτο υπουργκό συμβούλιο για την εκκίνηση της διαδικασίας εφαρμογής του άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος που ρυθμίζει τα της άρσης της αυτονομίας των αυτόνομων κοινοτήτων της Ισπανίας, έπειτα από την άρνηση του αυτονομιστή ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν να υποχωρήσει εγκαταλείποντας την εκστρατεία διεκδίκησης της ανεξαρτησίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Διεθνή / Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Τα ίδια κανάλια αποδεικνύονται επικίνδυνα και για τους ανθρώπους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 14 άτομα τον χρόνο πνίγονται ακουσίως στα νερά της ολλανδικής πρωτεύουσας.
THE LIFO TEAM
Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα της Ράφα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του σώματος του 24χρονου πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομάδων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού
THE LIFO TEAM