Η Ισπανία μειώνει τον ΦΠΑ φυσικού αερίου από 21% σε 5% από τον Οκτώβριο

Η Ισπανία μειώνει τον ΦΠΑ φυσικού αερίου από 21% σε 5% από Οκτώβριο Facebook Twitter
Φωτ: Jorge Fernández Salas on Unsplash
0

Η ισπανική κυβέρνηση θα μειώσει από τον Οκτώβριο τον ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στο 5% από το 21% που βρίσκεται σήμερα, προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος που έχουν οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου στους λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφελείας των νοικοκυριών, όπως ανακοίνωσε ο Πέδρο Σάντσεθ.

«Για να είναι χαμηλότεροι οι λογαριασμοί θέρμανσης για τους πολίτες η κυβέρνηση επιδιώκει να κατανείμει δίκαια τα κόστη και τις χρεώσεις που προκαλεί ο πόλεμος (στην Ουκρανία)», είπε ο σοσιαλδημοκράτης Σάντσεθ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει μειώσει τον ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια δύο φορές μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Τα ενεργειακά κόστη έχουν εκτοξευτεί στα ύψη από τον Φεβρουάριο που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία καθώς η Ρωσία είναι ένας βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη για τη θέρμανση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ισπανία έχει δεσμευτεί προς τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 7% μέσα στο 2022, αλλά η χρήση του αερίου έχει αυξηθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, συγκριτικά με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021.

Οι καύσωνες που σημειώθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν προκαλέσει μια αύξηση στη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια λόγω της χρήσης κλιματιστικών, ενώ παράλληλα μειώθηκε η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας --μια σημαντική πηγή ενέργειας για την Ισπανία-- εξαιτίας της λειψυδρίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM
Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Διεθνή / Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Αμερικανός δικαστής εντολή στην κυβέρνηση Τραμπ να δεχτεί 12.000 πρόσφυγες, απορρίπτοντας την ερμηνεία της κυβέρνησης σχετικά με περιορισμούς. Ανατροπή στο διάταγμα του Τραμπ για αναστολή εισδοχής προσφύγων
LIFO NEWSROOM