Η Ισπανία βουλιάζει κι άλλο στην κρίση

Η Ισπανία βουλιάζει κι άλλο στην κρίση Facebook Twitter
0

Ήδη 5 χρόνια στη δίνη της κρίσης, με την ανεργία να σπάει συνεχώς ρεκόρ και τα προγράμματα λιτότητας να επιφυλάσσουν μόνο νέες μεγαλύτερες περικοπές, η Ισπανία μαθαίνει ότι έχει μπροστά της κι άλλα δυσάρεστα. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι η εικόνα της ισπανικής οικονομίας θα είναι ζοφερή και τα επόμενα χρόνια καθώς εκτιμάται ότι η ύφεση θα είναι πιο οξεία φέτος και η ανεργία θα σπάσει κάθε ρεκόρ.

Όλες οι προβλέψεις του ΔΝΤ έχουν επιδεινωθεί. Η ανεργία από 25,1%, θα αυξηθεί στο 27%, και θα μειωθεί το 2014 στο 26,5%. Η ύφεση θα είναι στο 1,6% φέτος τρία δέκατα υψηλότερη από τις προβλέψεις του φθινοπώρου. Κι αν έρθει η ανάπτυξη το επόμενο έτος, αυτή θα είναι πολύ δειλή, κοντά στο 0,7%. Μόνο για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία τα πράγματα θα είναι χειρότερα.

Η El Pais που έχει αυτή την είδηση ως πρώτο θέμα στη διαδικτυακή της έκδοση και όχι το σοκ της Βοστόνης, αναφέρει τη γνώμη ειδικών που λένε ότι η κατάσταση βελτιώθηκε με τη βοήθεια στις τράπεζες από την ΕΚΤ, όμως η λεγόμενη πραγματική οικονομία παραμένει σε καταθλιπτική κατάσταση. Δουλειές δεν ανοίγουν και το χρέος κλιμακώνεται. Η χαμένη δεκαετία για την Ισπανία μπορεί να παραταθεί αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM