Η Ισπανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό του κορωνοϊού- Σχεδόν 2.000 λιγότεροι νεκροί

Η Ισπανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό του κορωνοϊού- Σχεδόν 2.000 λιγότεροι νεκροί Facebook Twitter
Τα πάρκα άνοιξαν ξανά στη Μαδρίτη (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Ισπανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών από τον κορωνοϊό, ανακοινώνοντας ότι οι θάνατοι είναι σχεδόν 2.000 λιγότεροι.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι νεκροί από τον ιό στην Ισπανία είναι 26.834, δηλαδή 1.918 λιγότεροι σε σύγκριση με τα επίσημα δεδομένα που υπήρχαν ως και την Κυριακή.

Ένα νέο σύστημα συγκέντρωσης δεδομένων επέτρεψε στις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν περιπτώσεις που είχαν καταμετρηθεί δύο φορές και να αποκλείσουν θανάτους που λανθασμένα είχαν αποδοθεί στον κορωνοϊό, εξήγησε ο Φερνάντο Σιμόν, συντονιστής για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας.

«Η απόκλιση των 1.900 θανάτων είναι μεγάλη», παραδέχθηκε. «Προσπαθούμε να ελέγξουμε αν είναι σωστή, αλλά αυτά είναι τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής», συμπλήρωσε ο Ισπανός αξιωματούχος.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας- που συγκεντρώνει στοιχεία από τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές- αναθεώρησε προς τα κάτω και τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σε 234.400, από 235.772 που είχαν ανακοινωθεί την Κυριακή.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την ολοένα καλύτερη ποιότητα πληροφοριών, που μας επιτρέπουν να παίρνουμε αποφάσεις», δήλωσε ο Σιμόν. «Είναι κάτι που συμβαίνει σε κάθε επιδημία. Όταν η εξέλιξη μιας επιδημίας μας δίνει λίγο περισσότερο χρόνο, πρέπει να διορθώνουμε τους αριθμούς και σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να τους μειώνουμε», συμπλήρωσε.

Παρότι το νέο σύστημα μείωσε κατά 1.918 τους θανάτους από κορωνοϊό, η Ισπανία παραμένει μία από τις χώρες που έχουν πληγεί πιο σφοδρά από την πανδημία. Στο μεταξύ, προχωρά η χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του ιού.

Από τη Δευτέρα, οι κάτοικοι της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης αλλά και όσοι ζουν στην περιφέρεια Καστίλλη και Λεόν μπορούν να επισκεφθούν πάρκα και να συγκεντρωθούν έως 10 σε σπίτια ή ταράτσες. Στις Βαλεαρίδες, τα Κανάρια Νησιά και σε μεγάλο μέρος της Ανδαλουσίας άνοιξαν οι παραλίες. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι από την 1η Ιουλίου η χώρα θα υποδεχθεί τουρίστες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM