Η Ισπανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό του κορωνοϊού- Σχεδόν 2.000 λιγότεροι νεκροί

Η Ισπανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό του κορωνοϊού- Σχεδόν 2.000 λιγότεροι νεκροί Facebook Twitter
Τα πάρκα άνοιξαν ξανά στη Μαδρίτη (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Ισπανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών από τον κορωνοϊό, ανακοινώνοντας ότι οι θάνατοι είναι σχεδόν 2.000 λιγότεροι.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι νεκροί από τον ιό στην Ισπανία είναι 26.834, δηλαδή 1.918 λιγότεροι σε σύγκριση με τα επίσημα δεδομένα που υπήρχαν ως και την Κυριακή.

Ένα νέο σύστημα συγκέντρωσης δεδομένων επέτρεψε στις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν περιπτώσεις που είχαν καταμετρηθεί δύο φορές και να αποκλείσουν θανάτους που λανθασμένα είχαν αποδοθεί στον κορωνοϊό, εξήγησε ο Φερνάντο Σιμόν, συντονιστής για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας.

«Η απόκλιση των 1.900 θανάτων είναι μεγάλη», παραδέχθηκε. «Προσπαθούμε να ελέγξουμε αν είναι σωστή, αλλά αυτά είναι τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής», συμπλήρωσε ο Ισπανός αξιωματούχος.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας- που συγκεντρώνει στοιχεία από τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές- αναθεώρησε προς τα κάτω και τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σε 234.400, από 235.772 που είχαν ανακοινωθεί την Κυριακή.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την ολοένα καλύτερη ποιότητα πληροφοριών, που μας επιτρέπουν να παίρνουμε αποφάσεις», δήλωσε ο Σιμόν. «Είναι κάτι που συμβαίνει σε κάθε επιδημία. Όταν η εξέλιξη μιας επιδημίας μας δίνει λίγο περισσότερο χρόνο, πρέπει να διορθώνουμε τους αριθμούς και σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να τους μειώνουμε», συμπλήρωσε.

Παρότι το νέο σύστημα μείωσε κατά 1.918 τους θανάτους από κορωνοϊό, η Ισπανία παραμένει μία από τις χώρες που έχουν πληγεί πιο σφοδρά από την πανδημία. Στο μεταξύ, προχωρά η χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του ιού.

Από τη Δευτέρα, οι κάτοικοι της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης αλλά και όσοι ζουν στην περιφέρεια Καστίλλη και Λεόν μπορούν να επισκεφθούν πάρκα και να συγκεντρωθούν έως 10 σε σπίτια ή ταράτσες. Στις Βαλεαρίδες, τα Κανάρια Νησιά και σε μεγάλο μέρος της Ανδαλουσίας άνοιξαν οι παραλίες. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι από την 1η Ιουλίου η χώρα θα υποδεχθεί τουρίστες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM