Η Ιρλανδία θα κάνει δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων

Η Ιρλανδία θα κάνει δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
1

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θα οργανώσει δημοψήφισμα στις 25 Μαΐου με το ερώτημα της φιλελευθεροποίησης ή όχι της νομοθεσίας που αφορά τις αμβλώσεις, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια που οι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να ανατρέψουν έναν από τους σκληρότερους νόμους παγκοσμίως και να νομιμοποιήσουν τις αμβλώσεις.

Η άμβλωση ήταν ανέκαθεν ένα θέμα που δίχαζε την Καθολική κοινωνία της Ιρλανδίας.

Η πλήρης απαγόρευση ήρθη μόνο το 2013, όταν επιτράπηκε ο τερματισμός της κύησης στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

Οι ψηφοφόροι θα ερωτηθούν αν επιθυμούν την κατάργηση της όγδοης τροπολογίας του συντάγματος –που ισχύει από το 1983 και διασφαλίζει ίσα δικαιώματα στη ζωή τόσο στη μητέρα όσο και στο αγέννητο παιδί της– και να εξουσιοδοτήσουν το κοινοβούλιο να περάσει ένα νέο νόμο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Διεθνή / Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram, ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε μαζί με ακόμη δέκα στρατιωτικούς, κατά την ουκρανική επίθεση σε ρωσικό σημείο διοίκησης
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ετοιμάζεται να ρίξει δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσει παράσιτο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσουν σαρκοφάγο σκουλήκι

Πρόκειται για σχέδιο καταπολέμησης ενός παρασίτου που θα μπορούσε να καταστρέψει τη βιομηχανία βοδινού κρέατος, να αφανίσει την άγρια ζωή και ακόμη και να σκοτώσει κατοικίδια ζώα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Ιρλανδικος λαος μεσω δημοψηφίσματος θα αποφασίσει για ενα τοσο κοινωνικο θεμα και τουλάχιστον θα γινει σεβαστό και αποδεκτό το αποτέλεσμα σ αντίθεση με εμας.