Η Ιρλανδία αίρει σχεδόν όλα τα μέτρα χάρη στις τρίτες δόσεις: «Αντέξαμε την Όμικρον»

Η Ιρλανδία αίρει σχεδόν όλα τα μέτρα χάρη στις τρίτες δόσεις: «Αντέξαμε την Όμικρον» Facebook Twitter
0

Η Ιρλανδία άρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς κατά της COVID-19, καθώς κατάφερε να εξέλθει της καταιγίδας της παραλλαγής Όμικρον, η οποία οδήγησε σε μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μάικλ Μάρτιν, μια πρόσφατη έκθεση «επιβεβαιώνει πως το ποσοστό των μολύνσεων μειώνεται και ότι όλοι οι δείκτης στους οποίους βασίζουμε τις αποφάσεις μας οδεύουν προς καλή κατεύθυνση».

«Αντέξαμε την καταιγίδα Όμικρον», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, σημειώνοντας πως οι αναμνηστικές δόσεις «άλλαξαν εντελώς» την κατάσταση στη χώρα.

«Στάθηκα εδώ και σας μίλησα σε κάποιες πολύ σκοτεινές ημέρες. Όμως σήμερα είναι μια καλή ημέρα», τόνισε.

Έπειτα από τις συστάσεις αξιωματούχων της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση αποφάσισε τα μπαρ και τα εστιατόρια να μην κλείνουν πλέον στις 8 το βράδυ, ένα μέτρο που επιβλήθηκε στα τέλη του 2021 όταν εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον, αλλά ούτε να ζητούν από τους πελάτες τους πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επιπλέον, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους η πληρότητα θα ανέλθει εκ νέου στο 100%.

Ορισμένα μέτρα, όμως, όπως η ανάγκη χρήσης της μάσκας στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα, θα παραμείνουν σε ισχύ έως τα τέλη Φεβρουαρίου, σημείωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Ο Μάικλ Μάρτιν προειδοποίησε ότι «αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν πιθανόν σε μια προσωρινή αύξηση των μολύνσεων σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο».

«Όμως, ο αντίκτυπος αυτής της αύξησης θα περιοριστεί από το εύρος του εμβολιασμού στον πληθυσμό», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM