Η Ινδονησία προετοιμάζεται για την εκτέλεση 9 ατόμων, παρά τη διεθνή κατακραυγή

Η Ινδονησία προετοιμάζεται για την εκτέλεση 9 ατόμων, παρά τη διεθνή κατακραυγή Facebook Twitter
1

Εννέα άτομα που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών πρόκειται να εκτελεστούν από εκτελεστικό απόσπασμα μέσα στις επόμενες ώρες στην Ινδονησία, καθώς η χώρα απέρριψε τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για επιείκεια.

Ανάμεσα στους θανατοποινίτες βρίσκονται δύο Αυστραλοί και η κυβέρνηση της χώρας τους κατέβαλε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί η εκτέλεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τη Δευτέρα, μάλιστα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ινδονησίας ενέκρινε προσφυγή των δικηγόρων των δύο Αυστραλών, αλλά η κυβέρνηση δήλωσε ότι οι εκτελέσεις, οι οποίες ήδη έχουν καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες, δεν θα καθυστερήσουν περαιτέρω.

Η Ινδονησία προετοιμάζεται για την εκτέλεση 9 ατόμων, παρά τη διεθνή κατακραυγή Facebook Twitter

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες είναι τέσσερις από τη Νιγηρία και ένας από τη Βραζιλία, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία. Ασθενοφόρα, ορισμένα μεταφέροντας φέρετρα, βρίσκονται έξω από τη φυλακή που κρατούνται, η οποία είναι γνωστή ως το «Αλκατράζ της Ινδονησίας». Οι εκτελέσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα.

Η νομοθεσία στην Ινδονησία είναι ιδιαίτερα αυστηρή όσον αφορά εγκλήματα τα οποία σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών και η χώρα ξανάρχισε να εκτελεί θανατοποινίτες το 2013, έπειτα από μια πενταετή αναστολή της επιβολής της εσχάτης των ποινών. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν εκτελεστεί έξι άτομα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM