24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Ινδία απαγόρευσε το TikTok - Γιατί το θεωρεί απειλή και κατηγορεί την Κίνα

Η Ινδία απαγόρευσε το TikTok - Γιατί το θεωρεί απειλή και κατηγορεί την Κίνα Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει απαγορεύσει το TikTok και δεκάδες ακόμη κινεζικές εφαρμογές αναφέροντας ότι αποτελούν κίνδυνο για τη χώρα.

Σε μια δήλωση, η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι εφαρμογές «θίγουν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ινδίας, την άμυνα, την ασφάλεια του κράτους και τη δημόσια τάξη». Συνολικά, απαγορεύτηκαν 59 εφαρμογές, μεταξύ των οποίων η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat. Η απόφαση έρχεται μετά από κλιμακούμενη ένταση κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων μεταξύ των δύο δυνάμεων. Τόσο η Ινδία, όσο και η Κίνα, ανέπτυξαν περισσότερα στρατεύματα στην περιοχή του Ladakh τον Ιούνιο. 

Το Υπουργείο Τεχνολογίας της Ινδίας δήλωσε ότι απαγόρευσε τις 59 κινεζικές εφαρμογές αφού έλαβε «πολλές καταγγελίες από διάφορες πηγές» σχετικά με εφαρμογές που «κλέβουν και κρυφά μεταδίδουν τα δεδομένα των χρηστών με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο».

Αναφέρει επίσης πως η συλλογή αυτών των δεδομένων και η επεξεργασία τους από στοιχεία εχθρικά προς την εθνική ασφάλεια και άμυνα της Ινδίας, επηρεάζουν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας και «είναι ένα θέμα πολύ βαθιάς και άμεσης ανησυχίας που απαιτεί έκτακτα μέτρα».

Η μητρική εταιρεία της TikTok, ByteDance, εδρεύει στο Πεκίνο και η εφαρμογή έγινε πρώτα δημοφιλής στην κινεζική αγορά πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη ξένη αγορά του TikTok, με περίπου 120 εκατομμύρια χρήστες.

Καθώς αυξήθηκε στη δημοτικότητά του, το TikTok αντιμετώπισε κατηγορίες πως συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση και κατηγορήθηκε για αποστολή δεδομένων χρηστών στην Κίνα. Πολλοί από τους ισχυρότερους επικριτές του είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων γερουσιαστών των ΗΠΑ που ζήτησαν έρευνα για την εταιρεία.

Η TikTok απορρίπτει σθεναρά αυτούς τους ισχυρισμούς. Η λίστα των απαγορευμένων πλέον εφαρμογών από την Ινδία, περιλαμβάνει επίσης την πλατφόρμα Weibo, το παιχνίδι στρατηγικής Clash of Kings, το UC Browser της Alibaba και τις εφαρμογές e-commerce Club Factory and Shein.

Διεθνή
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ; Ακύρωσε την παρουσία του στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου στο... παρά πέντε

Διεθνή / Τι συμβαίνει με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ; Ακύρωσε την παρουσία του στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου στο παρά πέντε

Μόλις 46 λεπτά πριν την έναρξη της τελετής ειδοποιήθηκαν οι προσκεκλημένοι πως ο διάδοχος του θρόνου δεν θα δώσει το παρών - Επιστρέφει στο προσκήνιο ο πρίγκιπας Άντριου; 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βασιλική οικογένεια Βρετανίας: Πέθανε ο Τόμας Κίνγκστον, σύζυγος της Γκαμπριέλα Γουίνδσορ

Διεθνή / Πέθανε στα 45 του χρόνια ο Τόμας Κίνγκστον, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

«Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ενημερώθηκαν για τον θάνατο του, όσοι τον γνώριζαν θρηνούν ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειας», ανέφερε το παλάτι του Μπάκινγκχαμ
NEWSROOM